Mér van az hogy 6 évig punnyadtam a középiskolába van 2 szakmám mégis lószar a fizetésem?
Mondjuk, mert 4 év alatt kellett volna elvégezni a középiskolát?
...
Szakmát meg nyilván rosszul választottál.
Mert punnyadtál.
Neki pedig szerencséje volt. Nehogy azt gondold már, hogy mindenki egyenlő esélyekkel, meg egy szintről indul az életben. Lehet hogy neked többet kell tenned azért, hogy elérd a tesó szintjét egyáltalán.
Kedves Kérdező!
Ne légy irigy, mert úgysem mész vele semmire. Inkább örülj, hogy a tesódnak sikerült, és helyezd más alapokra a gondolkodásodat.
Én nem 6 évig, hanem 9 évig tanultam, 25 év szakmai munka van mögöttem, a 8 általános iskolával rendelkező tesóm meg "kisfőnök" egy multinál, 4-szer annyi nettó fizetéssel. Öljem meg ezért? Dehogy, én inkább örülök, hogy nem került "árokszélre". Mindketten boldogulunk, a magunk módján.
Ne irigy legyél,hanem inkább kérdezd meg,hogy csinálja/ta.
Tesód ember,kérd meg,hogy segítsen jó munkához jutni,ennyi.
Utolsó neked,hogy csinálta a tesód,hogy csak 8 általánossal lett vezető.Azért ez durva.
Én nagyon büszke vagyok a tesómra. Úgy csinálta, hogy mocskosul tud, és borzasztóan szorgalmas. Bár tette volna ugyanezt az iskolában is.
Szinte minden munkahelyén kiemelték, és vagy a "szalagot" irányította, vagy egy egész műszakot. A mostani helyén is 8 év után emelték ki, sőt ajánlottak neki egy magasabb pozíciót is, több bérért, de elutasította, mondván a családja rovására menne, és az idegeire.
Diplomásokat utasított maga mögé, mert ők csak elméletben tanulták meg azt, amit a gyakorlatban kellett volna. A tesóm pedig a gyakorlatban tudja, hogy hogyan lehet a legkevesebb selejt gyártása nélkül vinni egy egész műszakot, mivel "alulról" kezdte, tehát kétkezi melós volt. Na ezt honorálták neki mindenhol.
Ez nem durva, hanem becsülendő...
Akkor keress más állást, menj ki külföldre, avagy menj aranyat bányászni Alaszkába vagy áruld a testedet.
Tesód sikerének inkább motiválnia kellene téged, végül is sz@rból is lehet várat építeni az esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!