Jogosan küldte-e vissza a Posta elhunyt nagymamám nyugdíját?
Nagymamám 02.13.-án elhunyt.A posta vezetője erről éretesült valakitől és 02.15.-én visszaküldte a nyugdíjat a folyósítónak amit aznap kellett volna kézbesíteni.
02.16.-án fel szerettük volna venni de akkor mondta hogy visszaküldte.Jogosan küldte vissza hallomás alapján?
Én nem szoktam egyáltalán pontozni a válaszokat, hacsak nem valami egetverő hülyeséget olvasok, abból a célból, hogy másokat ne vezessen félre. Ezt se pontoztam, szóval ehhez nekem semmi közöm.
Viszont a lényeg az, hogy még ha a panasz jogos is a postás ellen, azon már a panasz se segít, hogy fel tudják venni a pénzt.
" Esetleg törvényt ami leírja nem tudtok írni?Köszönettel"
Tessék:
"A nyugellátás esedékességének hónapjában elhunyt címzett részére utalványozott rendszeres havi ellátások kifizetése:
A nyugellátás esedékességének hónapjában elhunyt címzett részére utalványozott rendszeres havi ellátások (beleértve a visszamenőleges egyösszegű kiegészítő emelést is), kizárólag az elhunyttal azonos lakcímmel – állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel – rendelkező, az azonos lakcímet hatósági igazolvánnyal igazoló, az elhunyttal közös háztartásban együtt élt házastársnak, gyermeknek, unokának, szülőnek, nagyszülőnek, testvérnek – összegre való tekintet, valamint a NYUFIG külön rendelkezése nélkül kifizethetők. Az utalvány összegének kifizetése szempontjából – a folyósító szervvel kötött megállapodás alapján - az örökbefogadott gyermeket, illetve az örökbefogadó szülőt is jogosult átvevőnek kell tekinteni."
Vissza akkor sem küldhette volna, hiszen a postás nem tudhatja hogy melyik családtagnak mi szerepel a személyi igazolványába....
Kedves kérdező,elhiszem hogy szükségetek lenne arra a pénzre,de sajnos csak akkor vehettétek volna fel a postán ha a nagymamáddal közös háztartásban lakott volna valamelyik családtagja;mivel ez nem így volt-és erről tudomást szerzett a postavezető (gondolom nem Budapesten élt a mami hanem kisebb településen ahol mindenki tud mindent a másikról) ezért visszaküldte mivel nincs jogosult felvevő.Azon vitatkozhatunk,hogy meg kellett volna várnia március 5.-ét vagy sem,de ez nem változtat a tényeken:ha még mindig a postahelyen lenne az utalvány ti akkor sem jutnátok hozzá az összeghez.Természetesen mivel a hagyaték része később meg fogjátok kapni.
Üdv:egy postás.
Az első válaszolóhoz és Fehersrachoz azért lenne pár keresetlen szavam...szóval ti arra biztatjátok a jónépet hogy tegyenek panaszt a KOLLEGÁITOK ellen?!?Milyen 'jófejek' vagytok,remélem nem kell veletek együtt dolgoznom egyetlen postahelyen sem.Sok szép panaszt kívánok nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!