Melyik szerencsejátékkal lehet legnagyobb eséllyel legtöbbet nyerni?
A kérdés kicsit értelmetlen abból a szempontból, hogy az esély csökkenésével nő az átlagos nyeremény, tehát nagy eséllyel nagy nyereményre nem lehet számítani.
Ami számhúzásos játékokat illeti, a skandinávon a legnagyobb az esély a telitalálatra, utána jön a hatos, majd az ötös. Ez azt jelenti, hogy ha a skandináv relatíve sokat fizet, akkor inkább azt érdemes venni.
Ezen a héten például a hatos és az ötös nyereménye közel van egymáshoz, tehát most inkább hatoslottót volt érdemesebb venni.
hatosnál miért nagyobb az esély?
5 szám helyett 6ot kell eltalálni, nem?
Igen, de csak 45-ből és nem 90-ből.
Számszerűsítve ezek a telitalálatra az esélyek:
Ötös: 1:43.949.268
Hatos: 1:8.145.060
Skandináv: 1:3.362.260
Vagyis a hatoslottón ötször akkora az esély, mint az ötösön. A skandinávon pedig tizenháromszor akkora.
Ezért is van, hogy a hatoson többször van telitalálat, a skandinávon pedig még többször.
Értem, a 6ost sose néztem, mert gondoltam ott többet kell eltalálni, de most már értem, mert csak 45 van. Kösz
Eddig 5öst játszottam, kb. minden 20.al nyertem. Pedig 4 mezőset játszottam.
Most áttérek inkább Skandinávra. Inkább nyerjek kevesebbet, mint 5ösön semmit.
Kösz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!