A 21. században vagyunk. Lehet boldogulni bank-és/vagy hitelkártya nélkül 2009-ben?
Hitelkártya nélkül nagyon is. És sokan a bankkártyát is arra használják, hogy kivegyenek pénzt a hónapra vele és kész.
Kényelmes kártyával vásárolni, de mióta rászoktam, azóta nem tudom követni, nem látható, sokkal könnyebben költekezek.
Szerintem simán lehet.
Szerintem : NEM!
Szomorú, hogy a 21.században sok ember azt sem tudja, mi a különbség a HITELkártya és a BANKkártya között!!!
HITELkártya = A bank által engedélyezett keretösszegig HITELT (kölcsönt!) vehetek fel vele vásárlásokkal, és havonta törleszthetem a felvett összegeket, persze a bank által meghatározott kamatokkal...
BANKkártya = betéti kártya, csak annyi pénz van rajta, amennyit én teszek a hozzá kapcsolódó bankszámlámra, ez a saját pénzem...
Sokan keverik a BANKKÁRTYÁT és a BANKSZÁMLÁT is : a bankkártyámmal a boltokban vagy az interneten vásárolhatok vagy az ATM-pénzautomatákból pénzt vehetek fel a bankszámlámon levő összeg erejéig.
Én a gyerekeimnek 14 éves korukban nyitottam bankszámlát és kaptak hozzá bankkártyát, hogy mire felnőnek, úgy használhassák ezeket is, mint a pénzt a pénztárcájukban.
Manapság már a számítógép és az internet használata is természetes a legtöbb embernek, a bankszámlánk NetBank-os intézésének is természetesnek kell lennie a 21.században! :D
Amúgy nekem pl. 3 banknál van bankszámlám és bankkártyám, emellett Paypal accountom is van, akár PayPal-on is tudok fizetni a bankkártyáimmal.
(Egy 54 éves anyuka)
"...Minden szolgáltatásnak ára van. A bankkártya és a hitelkártya is elveszi a pénzed egy bizonyos százalékát. Ez nem zavar?..."
Mivel a bankkártyával sokkal kényelmesebb az életem (nem kell készpénzt magammal vinnem, vagy a neten is vásárolhatok) ezért nekem megéri a +költség!
Ha a bankkártyámat veszítem el, vagy ezt lopják ki a zsebemből, sokkal kisebb kár ér, mintha a havi fizetésemmel teli pénztárcámat hagynám el/lopnák el...
A bankszámláim havi számlavezetési díja 500 Ft, ami röhejesen kis összeg, ahhoz képest, hogy ezért az összegért én hány NetBankos átutalásomat intézem el egy hónapban, minden tranzakcióról SMS-értesítést kapok.
Tudom milyen a pénzügyeimet bankszámla nélkül intézni : havonta sok-sok időm elment arra, hogy a postán sorba álltam az ilyen-olyan csekkjeimmel, vagy hányszor görcsöltem azon, hogy hova tegyem a felvett fizetésem, hogy ne lopják el hazafelé, vagy otthon hova tegyem, ha netán betörnének?!...
A 21.században nevetséges már a párnacihában gyűjtögetni a pénzeinket és a legtöbb nyugati országban röhejesek vagyunk a dugig tömött pénztárcánkkal (lassan már a gyógyszertárban és a húsboltban is sokezret fizetünk!)...
Igen! Minden szolgáltatásnak ÁRA van, ez természetes.
De naponta kifizeted a péket (mert kenyeret készített neked) vagy a nyomdát (ahol az újságodat nyomtatták) és számtalan sok szolgáltatást fizetsz, mert nem lehet nélkülük élni...
Nekem az időm is pénz : sok időt nyerek azzal, hogy bankszámlán tartom a pénzeimet és bankkártyákkal tudok fizetni a boltokban. :D
Nekem is idő a pénz, főleg amikor fél óráig várok a soromra mert előttem bankkártyával fizetnek!!!!!!!!!!!!
A kérdésre a válasz: igen, lehet boldogulni kártyák nélkül!
pont az ír furcsán, aki magyarázgatja, hogy milyen hülyék az emberek, mert összekeverik a bank meg a hitelkártyát. Erre elkezd regélni arról, hogy számla-nélkül nincs élet... Itt a kártyát kérdezték, nem a számlát.
Én havonta kb. kétszer használom a bankkártyámat és tök jól elvagyok. Lehet boldogulni.
Egy érdekes történet esett meg velem az elmúlt nyáron:
Nyaralni voltunk egy távoli szigeten, ahol autót béreltünk. Választhattunk, hogy dombornyomott bankkártyával fizetjük ki, vagy pedig kp-vel, és adunk 100€ letétet. Természetesen a bankkártyát választottuk.
Hazafelé a légitársaság a gépünket átírta, és hajnali három körül indultunk haza, az eredetileg tervezett koradélelőtti időponthoz képest. Ez azt eredményezte, hogy a gépjárművet a külföldön már bevált "beparkolsz és bedobod a kulcsot" módszerrel kellett leadni. Megtettük, majd jött egy kisebb csoport oda, hogy hogy adják le az autót. Mondtam nekik, hogy be kell parkolni, bezárni és a kulcsot a postaládába bedobni. Mondták, hogy ezt ők is tudják, de hát mi lesz a befizetett pénzükkel...
El lehetett dönteni, hogy valaki ott marad azért a száz euróért, vagy pedig hazajön a géppel. Mert az iroda csak reggel hat körül nyitott ki.
Nekem megtérült a dombornyomott kártyám és a számlám költsége ezzel a 100 €-s - másnak vissza nem fizetett - depozittal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!