Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lesz e még 40 év múlva nyugdíj?

Lesz e még 40 év múlva nyugdíj?

Figyelt kérdés
2009. szept. 3. 19:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy lesz olyan aki kitermeli.. épeszű ember nem szül manapság gyereket.
2009. szept. 3. 19:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor, ha még működni fog az állam, és nem lesz más megoldás. Olvasd el ezt itt - reméljük, hogy EZEK az idők már nem fognak visszajönni:

[link]

2009. szept. 3. 19:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nem lesz. Aki teheti - irány külföld!

Én is ezt tettem.

2009. szept. 3. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Férfiaknak a nyugdíjkorhatárt akkorra nagyjából 70 évre fogják fölemelni - az átlagéletkoruk meg valahol 63 év környékén lesz, szerintem. Még azt is kevés férfi fogja megérni, hogy védett korba kerüljön.

Nőknek talán 68 év lesz az átlagéletkor és a nyugdíjhatár is. A többség akkor hal majd meg, amikor nyugdíjba megy.

2009. szept. 4. 00:02
 5/5 anonim válasza:

Persze, hogy lesz!

Még ha másképp hívják, akkor is.

A magánpénztári rendszer is meg lesz, sőt lehet, hogy nagyobb szerepet kap, mint most.

De soha egyetlen egy állam se teheti meg, hogy ne "gondoskodjon" valamilyen formába az öregekről és ne temesse el őket, ha más ezt nem teszi meg helyette.

Amit lehet befolyásolni, az a magánnyugdíjpénztár...

Nézd meg a nyugdíjpénztárak összehasonlítását.

Megtalálod a Pénztárválasztó - OPV - Online Pénztár Választó honlapon: [link] .

Van ott 2 tipp, hogy mit érdemes összehasonlítani.

Nézd meg az AXA klasszikus portfólióját is, ebbe is beléphetsz, átléphetsz.

[link] - n vannak belépési nyilatkozatok és PSZÁF nyilatkozat, ami kell a belépéshez, az átlépéshez.

Ha az AXA - t választod, akkor csak le kell töltened a dokumentumot, kitöltöd, beküldöd ( ott van a cím ) és kész, ezt még a munkahelyen se kell igazoltatnod.

Egyébként átlépésnél mindig a két pénztár egymás közt elintéz mindent, más teendőd nincs. :)

A 2008-as "veszteségek" kompenzálódtak, de azt senki nem fogja neked bejelenteni, hogy most már jól áll a pénztárad és most már a hosszútávú szempontokat figyelembe véve, most már váltsál...

Átlépni jobb most, mint jövőre...a törvényi változások miatt.

A honlapon további segítséget is kérhetsz és kapsz is, ha kell.

2009. okt. 8. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!