Hogyan kell bankszámlát nyitni és milyen papírok kellenek hozzá?
Sziasztok!
Azt szeretném kérni, hogy ne nézzetek hülyének, sajnálatos módon abszolút semmi tapasztalatom nincs az ilyesmi ügyekben.
A bankban kell sorszámot húzni vagy hogy megy ez?
Létszi írjátok le részletesen.
Kedves Kérdező!
Vidd magaddal a személyi igazolványodat, lakcímkártyádat.
Meg kell majd adnod a mobilszámod, ha kérsz Mobil-SMS értesítést a tranzakciókról.
1.) A bankokban szinte mindenütt sorszámot kell húznod, olyat keress, hogy "folyószámlanyitás" vagy "folyószámla" vagy "bankszámla ügyintézés", de legtöbb helyen áll egy biztonsági ember a bejáratnál, ő szívesen segít, melyik gombot nyomd meg...
2.) Egy világító táblán fogják a soeszámodat kiírni, ha rád kerül a sor, mellette/alatta pedig az ügyintéző száma, melyik asztalhoz kell menned...
3.) Az ügyintéző mindenben a segítségedre lesz, akár kitölti helyetted az űrlapokat is, ha gondod van, neked csak alá kell írogatnod...
4.) Kérj NetBank elérést, ezzel otthonról is kezelheted a bankszámládat az interneten keresztül. A Netbank-on keresztüli átutalások sok számlacsomagban díjmentesek.
5.) Minden papírt gondosan tegyél el, ha nem értesz valamit, nyugodtan kérdezz rá, az ügyintéző szívesen elmagyarázza, mi hogyan van, mit hogyan kell csinálj...
(A leírásom 18 éven felüliekre vonatkozik, ha netán ennél fiatalabb vagy, akkor vidd magaddal az egyik szülődet a számlanyitáshoz!)
A bankszámla nyitáshoz nem kell az adókártya!!!
Az adókártyát az APEH adja ki, azzal a Bankok nem foglalkoznak.
Nagyon köszönöm a segítségeteket, mostmár van némi rálátásom a dolgokra és nem teljesen hülyén fogok majd a bankba menni ha szükségem lesz rá, mert az kicsit ciki lett volna.Ez nem is hangzik olyan nagyon bonyolultnak.
Köszi mégegszer
Annyira jó hogy van ez a GYIK itt minden amit nem tudunk azt itt leírják és még én is megértettem hiába leszek csak 13 éves :)
És amúgy én iyesmi akarok lenni ha felnövök. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!