Hat hinap jogviszonyra jar munkanelkuli segely?
Régen 280 nap volt, az már megszűnt.
Minimum 360 nap kell és minden 10 nap után fizetnek 1 napot, de maximum 90 napot.
Regisztrálni regisztrálnak, csak ellátást nem adnak: "meg bevesznek, csak segelyt nem adnak"
Viszont a TBd a munkaviszonyod megszűnése után 45 nappal "lejár", gondoskodnod kell róla, hogy jogosult legyél utána is az eü. ellátásokra.
bocs de még ezt tisztázzuk, akkor nem 10 hónap, hanem 12?
valamint ha regisztrálnak, de nem fizetnek, akkor is fizetni kell 40 nap után a tb-t? a regisztráció nem egyenlő azzal hogy folyamatos a jogviszony?
és akkor tuti, hogy ha nincs meg még a 360nap visszamenőleg, egy fityinget se fizetnek 10 naponként?
és mi van ha előtte meg volt 8 év folyamatos ledolgozott évem, abból nem tudnak számolni? mert abból augusztusban csak 1 évet vettem ki.
légyszi segítsetek, hogy mindent tisztán értsek, lehet értetlen vagyok ne hari.
Nem hónap, hanem nap. 360 nap a minimum ami kell.
Ha regisztrálnak, de nem fizetnek, akkor rendezned kell a TBd 45 nap után. Vagy fizeted magad után, vagy ha rászorulónak minősülsz, kérelmedre rendezi az önkormányzat.
"a regisztráció nem egyenlő azzal hogy folyamatos a jogviszony?"
Nem.
"és akkor tuti, hogy ha nincs meg még a 360nap visszamenőleg, egy fityinget se fizetnek 10 naponként?"
Tuti.
"és mi van ha előtte meg volt 8 év folyamatos ledolgozott évem, abból nem tudnak számolni?"
Visszamenőleg 3 évet vizsgálnak. Akkor is, ha 3 éved volt, akkor is, ha 8 éved és akkor is, ha 28 éved.
"mert abból augusztusban csak 1 évet vettem ki."
Ha az előző folyósításkor nem használtad fel az összes napodat, vannak maradvány napjaid, akkor azokat figyelembe veszik.
Ha a konkrét esetedre szeretnéd tudni, hogy mi van, akkor írd le pontosan dátumra (és nem úgy, hogy 1 évet vettem ki, 6 hónap jogviszonyom van, hanem úgy, hogy 2010.02.01-től és az időszak vége is pontos dátum legyen: munkaviszony. 201X.XX.XX-től 201Y.YY.YY-ig álláskeresési járadék)
Senki nem tud neked segíteni, ha folyton újabb és újabb adatokkal állsz elő, amik ráadásul pontatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!