Kihez fordulhatok, ha átvertek az interneten?
Sziasztok!
Egy nő interneten árult "fajtatiszta cocker spánieleket", én és kolléganőm is vásároltunk tőle egy-egy kutyust. A hirdetése itt van a kezemben.
A kutyák kb fél évesek, és semmi közük a spánielhez. A nő beismerte, hogy terhesen vette a szukát, nem tudta, milyen fajta az apa kutya.
A pénzt nem hajlandó visszaadni. Milyen szervhez fordulhatok ilyen esetben?
Nem akartam annyiban hagyni a dolgot, főleg, hogy a nő még bocsánatot sem kért, hanem még neki állt feljebb amellett, hogy elismerte, fogalma sincs, milyen fajtájú az apa kutya. És természetesen a kiskutyák "keverékségét" is elismerte, bár erre nagyon nem volt szükség, hisz az oltásoknál az állatorvos is megállapította, hogy közük sincs a kutyusoknak a spánielhez....
Feljelentés lett a vége, sőt van már még egy károsult...
Igen, első válaszoló, ha téged vertek volna át, szerintem te sem hagynád. Köszönöm, hogy válaszoltál, de én nem azt kérdeztem, hogy folytassam-e, vagy annyiban hagyjam a dolgot. :)
Köszi mindenkinek a válaszokat, én csak egy törzskönyv nélküli spánielt szerettem volna, de így is imádtuk őt, hogy nem az.
Panettone! Nyilván, ha papírral szerettem volna venni, akkor több pénzt és időt áldozok a vásárlásra. Állatorvosnál tavaly voltunk, akkor nyilván még nem volt ez a szabály...
Ez már inkább becsület-dolog, nem is a pénz érdekel, mert azt már rég elköltöttem benzinre, utánajárásra. Nehogy már ez a nő azt gondolja, hogy akárkit átverhet büntetlenül. Aki annyiban hagyja a dolgot, vessen magára. Okoskodók kíméljenek, mert nem is a témához írnak! Köszönöm!
Az ügy folyamatban van, több károsulttal. :)
Mivel nem hagytam annyiban a dolgot, feljelentést tettem, bíróságra került az ügy, két tárgyalás volt, a másodikra az anya kutya volt gazdáját is beidézték. Kiderült, hogy a nő ajándékba kapta tőle a kutyát, sőt, több 4-5 hónappal a kölykök születése előtt. Szóval a nőnél lett vemhes. Megnyertük az ügyet! :)
Két károsult kártérítése 22.000.-Ft, szabálysértési bírság 20.000.-Ft, plusz 15.000.-Ft útiköltségtérítés... Több károsultat nem talált a hatóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!