Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen lehet egy kórház...

Milyen lehet egy kórház adminisztrációján ügyintézőként dolgozni?

Figyelt kérdés
2013. jan. 20. 09:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Rendelőben, vagy a könyvelésen????
2013. jan. 20. 09:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Konyveles szakkepesites megvan mennyi a ber?
2013. jan. 20. 10:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Es gyakorlat is 5 ev
2013. jan. 20. 10:11
 4/6 anonim ***** válasza:

1. A könyvelésen dolgozni kb. ugyanolyan, mint bármelyik másik munkahelyen alkalmazottként, csak ott nem csavarokat, vagy méterárut, egyéb cuccokat könyvelsz, hanem elsősorban gyógyszereket, kötözőanyagokat, tisztító és fertőtlenítő szereket stb. stb.

Mivel állami költségvetésből gazdálkodó szervezet (tehát nonprofit), ezért könyvelik a klasszikus kettős könyvelést, és mellette u.n. rovat-tételeken is a tényleges költségeket. Ez nagyon durván fogalmazva: az állami költségvetésből az adott intézmény részére jóváhagyott éves keretből, amit az adott időpontig már elköltött.

2. Hogy mennyi a kereset? A köztisztviselőkre, közalkalmazottakra vonatkozó szabályokban életkorra, gyakorlati időre és munkakörre kötelezően meghatározott bértarifák vannak, melyek évenként emelkednek, az adott intézményben eltöltött idő arányában.

2013. jan. 20. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyugis lehet. Sztem egyetlen könyvelő sem találkozik az általa könyvelt eszközökkel, úgyhogy mindegy mit könyvel. Szikét, tampont...
2013. jan. 26. 12:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Tehát a gazdasági részen, irodában?

Szerintem nyugis lehet, nálunk 1-3 ember ül az irodájában, amikor arra megyek sokszor kávézgatnak, a folyosón beszélgetnek, neteznek. A fizetésüket nem tudom, de gondolom többet kapnak mint én, osztályon, minimálbérrel.

Mondjuk az, hogy megvan a könyvelés szakképesítésed semmit sem jelent, nekem is van mégsem oda vettek fel, szakrendelésen dolgoztam adminisztrátorként, most pedig osztályon. Talán majd ha elmennek onnan nyugdíjba vagy szülni..

2013. jan. 27. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!