Miért használjátok a vaterát és a teszveszt? Én a sima oldalakat használom, expressz, apród, stb, és szerintem jobbak, bár ezeket a licitálósokat nem ismerem, ezért is tettem fel a kérdést.
Bármilyen meglepő, de a vaterán is vásárlás/eladás után kapsz egy e-mailt a vevő/eladó adataival(elérhetőségeivel) valamint egy összegző e-mailt az eladott/vásárolt termékkel kapcsolatban (termékkód, össz.ár...stb)
Innentől kezdve a 2 félen múlnak a dolgok.
Én nem feltétlenül kell licitálni, vannak fix áras termékek is.
Úgy szeretem ezeket a: "nem ismerem, de a leírásban fikázom azt, amit nem ismerek" kérdéseket.
Azt meg különösen, amikor más megakarja mondani, hogy én mit szeressek. (csak mert a kérdésedből ez jön le, ha így szántad, ha nem)
Tényleg elég gázul írtad ki a kérdést.
Mindenesetre logikus. Vatera-teszvesz több idő-macera a licit miatt, viszont olcsóbban lehet venni - többért lehet eladni, mert érvényesülnek a piaci viszonyok (számít, hogy mire mekkora igény van).
Biztosan én vagyok túl ártatlan teremtés, hogy egy kijelentésbe vagy kérdésbe nem értelmezek semmi pluszt, de te már támadásnak veszed.
Megmondanád, hogy hol fikáztam az oldalakat, és hol mondtam meg neked, hogy melyiket használd.
A licitre való várakozás tény, egyem meg az érzékeny lelkedet, hogy már ezt fikázásnak veszed. :D
Direkt azért érdeklődök, mert gondoltam rá, hogy nem véletlen használják sokan, és talán érdemes használni, de az ismeretem kevés volt róla, és pont a sima oldalakkal szembeni előnyökre voltam kíváncsi. Köszönöm szépen, a választ megkaptam. Peace. :)
"és szerintem jobbak, bár ezeket a licitálósokat nem ismerem"
:))
Nem veled nevetek, hanem rajtad.
Alapvetően a vevők biztonsága miatt.
Jobban szeretnek nyomon követhetőbb oldalon esetleg, ahogy írták is, alkudozva, licitálva vásárolgatni.
Még 5-6 éve nem volt apród, jófogás, stb. de pl. volt hardverapró. Ugyanúgy mentek azok a csalások és feljelentések, amik ma az apródon, hogy előre utalás után semmit nem kapnak. Ott annyit tettek, hogy létrehoztak egy fekete listát, és egy kikkel érdemes üzletelni listát.
Azon az oldalon, ha nagyobb értékű rendelésre, előre utalós terméket akartam eladni, mindig áttettük Vaterára, vagy Teszveszre, mert így mindkét fél biztosítva volt. Mai napig működik ez az értékesítési forma.
(Látható és nyomon követhető a vásárlás, nem lehet azt mondani, hogy nem is vett tőlem semmit És az értékelésen is látszódott/látszódik hogy ki mennyire megbízható)
Az Alleogroup tulajdonolja majdnem mindet, szóval ez a jobban ellenőrzöttség annyira nem biztos, hogy helytálló, de tény, hogy sok olyan biztonsági eszköz van beépítve az eredeti oldalukon (Vatera), ami mindkét fél érdekeit szolgálja. Igaz, drágább is..
Alapvetően jól leírta az előttem szóló.
Én azért szeretem jobban a Vaterát/TeszVeszt mert biztonságosabb mint az expressz,jófogás,apród,mivel itt jobban nyomonkövethetők az eladók.
A sima oldalakról csak akkor rendelek,ha személyesen el tudok menni a termékért,míg a Vateráról/Teszveszről postán,előrefizetéssel szoktam,eddig még nem volt semmilyen problémám.
Itt sem kell mindenhol licitálni,de pl.1Ft-ról induló aukciókon kevesebbért is megveheted ugyanazt mint másnál Fix áron.De itt is sok Fix áras termék van,amit azonnal meg lehet venni,itt is emailben/telefonon kell felvenni az eladóval a kapcsolatot,aki elküldi az utaláshoz szükséges adatokat.
Nyilván csak 10eFt-ig rendelek így,a felett csak személyes átvételt tudok elképzelni.
Vaterán van pl. van egy "xy" nevű eladó aki minden eladás után kap egy pozitív vagy semleges vagy negatív értékelést.
Ezt a vevők megnézhetik. Akinek több 100 pozítív eladása van és nincs negatív értékelése attól nyugodt szívvel vásárlok.
Erre a "minősítésre" vigyáznak az eladók és általában sok mindent megtesznek, hogy egy felmerülő probléma miatt jól jöjjenek ki a dologból, magyarul kárpótolja a vevőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!