Ha most munkanélkülivé válnék járna segély?
3év alatt 3-szor alkalmaztak közmunkásként. Mindháromszor határozott idejü szerződéssel vettek fel. A szerződés lejárta utáni napon megjelentem a munkaügyi központban, és kiállították a szociális segélyhez szükséges papírokat. Ezekkel elmentem az önkormányzathoz igényeltem az ellátást.
Ezt megelégelve Budapestre költöztem ahol 1 hét alatt elhelyezkedtem. Írtam egy kérvényt hogy szüntessék meg a segély folyósítását, mert határozott idejü szerződéssel munkába álltam. Itt lehúztam 9 hónapot. Munkavállalói rendes felmondással kiléptem. Ekkor nem mentem el a munkaügyibe jelentkezni. Az állandó lakcímem Budapesti lett. Kb. 1 hét múlva közalkalmazott lettem határozatlan idejü szerződéssel. 1 hónap múlva próbaidő alatt kirúgtak. Ezután sem jelentkeztem a munkaügyiben. 1 hét után találtam másik munkát. Jelenleg itt dolgozom 4 hónapja. Úgy tudom aki nem jelentkezik be munkanélkülivé válás után azt 2 évre megbüntetik, és nem kap semmijen ellátást. Ez rám is vonatkozik? Ha most munkanélkülévé válnék, és elmennék jelentkezni akkor mire számíthatnék?
Azt büntetik, aki azt nem jelenti be, ha elhelyezkedett.
Ha munkanélküli lettél, azt nem vagy köteles bejelenteni, nem kötelező bejelentkezni a munkaügyibe.
Ha most munkanélküli lennél, akkor bemehetsz a munkaügyibe és regisztráltathatod magad.
Ha a 3 éven belül megvan a 360 munkaviszonyos napod (úgy látom, még több is van), akkor megkapod az ellátást is.
Köszönöm a válaszokat.
Ha minimálbérre voltam bejelentve(persze sokkal többet kaptam) akkor kb. milyen összegű lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!