A postán most átvertek?
Most adtam fel először csomagot, egy személynek ajándékoztam egy tolltartót, megbeszéltük, hogy a pk-t ő állja, nekem csak fel kell adnom. Feladtam a küldeményt levélként /55g/, nem ajánlva, és 1290 ft-t fizettem+bélyeg.(amit állítólag ha átvesz, az visszatérül nekem). Sokalltam én is ezt az összeget, de a postás hölgy azt állította, hogy ennél olcsóbban nem tudom elküldeni. Összesen 1700-at. Miután elküldtem, a személy azt írta, hogy ennyiért nem kell neki.
Most jogosan van felháborodva a címzett és a postás hölgy átvert, vagy ez egy normális ár?
Köszönöm a válaszokat!
Valószínű.
Belföldön egy ekkora súlyú utánvétes csomag sem kerül ennyibe.
500-600 körül reális az ára ilyen típusú küldésnek.
Furcsa...
Maximum az lehet, hogy utánvételes a dolog, de mivel az csak ajánlott levélhez kérhető, ez nem állhat fent. (Még így is túl drága lenne)
A számlán is ez az összeg szerepelt? Mert ha igen, nem tudom, mi oka lett volna átverni. Ettől függetlenül nem járt el tisztességesen.
Itt az árlista, láthatod, hogy ha 55g, akkor nem kevéssel fizettél többet...
Hasznos oldal, tessék tájékozódni:
Először is tisztázzuk, hogy ajánlott csomag nincs. Van csomag és van ajánlott levél. A kettő nem ugyanaz, ár szempontjából sem.
55 gr-os ajánlott levél díja, ha NEM ELSŐBBSÉGI (!), akkor: 445 ft.
- Erre jön rá az utánvételi díj, ami 305 ft. Így tartunk 750 Ft-nál.
- Ha az utánvételi összeg 10ezer és 30ezer forint közé esik, akkor annak az utalvány díja 940 ft. Máris 1690 Ft a postaköltség.
- Ha az utánvételi összeg 0 és 10ezer forint közé esett, akkor annak a díja 540 ft, vagyis a postaköltség 1290 Ft.
55 gr-os ajánlott levél díja, ha ELSŐBBSÉGI (!), akkor: 500 ft.
- Erre jön rá az utánvételi díj, ami 305 ft. Így tartunk 805 Ft-nál.
- Ha az utánvételi összeg 10ezer és 30ezer forint közé esik, akkor annak az utalvány díja 940 ft. Máris 1745 Ft a postaköltség.
- Ha az utánvételi összeg 0 és 10ezer forint közé esett, akkor annak a díja 540 ft, vagyis a postaköltség 1345 Ft.
Ahogy láthatod a legolcsóbb megoldás is 1290, tehát nem vagyok benne biztos, hogy át lettél verve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!