Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A postán most átvertek?

Anit Anit kérdése:

A postán most átvertek?

Figyelt kérdés

Most adtam fel először csomagot, egy személynek ajándékoztam egy tolltartót, megbeszéltük, hogy a pk-t ő állja, nekem csak fel kell adnom. Feladtam a küldeményt levélként /55g/, nem ajánlva, és 1290 ft-t fizettem+bélyeg.(amit állítólag ha átvesz, az visszatérül nekem). Sokalltam én is ezt az összeget, de a postás hölgy azt állította, hogy ennél olcsóbban nem tudom elküldeni. Összesen 1700-at. Miután elküldtem, a személy azt írta, hogy ennyiért nem kell neki.

Most jogosan van felháborodva a címzett és a postás hölgy átvert, vagy ez egy normális ár?

Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 9. 00:37
 1/6 anonim ***** válasza:
30%

Valószínű.

Belföldön egy ekkora súlyú utánvétes csomag sem kerül ennyibe.

500-600 körül reális az ára ilyen típusú küldésnek.

2013. jan. 9. 00:42
 2/6 anonim ***** válasza:
18%

Furcsa...

Maximum az lehet, hogy utánvételes a dolog, de mivel az csak ajánlott levélhez kérhető, ez nem állhat fent. (Még így is túl drága lenne)

A számlán is ez az összeg szerepelt? Mert ha igen, nem tudom, mi oka lett volna átverni. Ettől függetlenül nem járt el tisztességesen.

[link]

Itt az árlista, láthatod, hogy ha 55g, akkor nem kevéssel fizettél többet...

2013. jan. 9. 01:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hasznos oldal, tessék tájékozódni:

[link]

Először is tisztázzuk, hogy ajánlott csomag nincs. Van csomag és van ajánlott levél. A kettő nem ugyanaz, ár szempontjából sem.

55 gr-os ajánlott levél díja, ha NEM ELSŐBBSÉGI (!), akkor: 445 ft.

- Erre jön rá az utánvételi díj, ami 305 ft. Így tartunk 750 Ft-nál.

- Ha az utánvételi összeg 10ezer és 30ezer forint közé esik, akkor annak az utalvány díja 940 ft. Máris 1690 Ft a postaköltség.

- Ha az utánvételi összeg 0 és 10ezer forint közé esett, akkor annak a díja 540 ft, vagyis a postaköltség 1290 Ft.

55 gr-os ajánlott levél díja, ha ELSŐBBSÉGI (!), akkor: 500 ft.

- Erre jön rá az utánvételi díj, ami 305 ft. Így tartunk 805 Ft-nál.

- Ha az utánvételi összeg 10ezer és 30ezer forint közé esik, akkor annak az utalvány díja 940 ft. Máris 1745 Ft a postaköltség.

- Ha az utánvételi összeg 0 és 10ezer forint közé esett, akkor annak a díja 540 ft, vagyis a postaköltség 1345 Ft.

Ahogy láthatod a legolcsóbb megoldás is 1290, tehát nem vagyok benne biztos, hogy át lettél verve...

2013. jan. 9. 16:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: kaptál róla egy nyugtát, amikor kifizetted, ha leírod mi van rajta megmondom miért fizettél annyit.
2013. jan. 9. 16:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem vertek át,utánvétellel (ajánlva) tényleg ennyibe kerül!Mit értesz azon hogy +bélyeg?
2013. jan. 10. 14:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, mint kiderult aztán a postás holgy elmagyarázta nekem. Igazából nem a postával volt gond, hanem az illetovel, akinek kuldtem, mert gyanusítgatott és lekezeloen beszelt velem, hogy meg egy levelet sem tudok feladni!
2013. márc. 22. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!