Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehet ellenem a volt főnököm?

Mit tehet ellenem a volt főnököm?

Figyelt kérdés
2 évvel ezelőtt kint voltam Ausztriában, egy magyar kirendeltségű cégnél. Az akkori főnököm saját vállalkozást nyitott ott, ami hamar be is csődölt. Több millió forintja bent van a mai napig is, amit így vagy úgy de vissza akar szerezni. Nekem megromlott a viszonyom vele, viszont attól tartok, hogy az ügyet bíróság elé viszi. Az lesz a terve, hogy mellette tanúskodjak majd a tárgyaláson, de én ebben nem akarok részt venni. Behívathat a rendőrséggel annak ellenére is, hogy én NEM kívánok segíteni neki? Mit tehet ellenem? Kötelezhet akárki is, hogy tanúskodjak Ő mellette?

2013. jan. 5. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Arra nem kötelezhetnek, hogy ő mellette tanúskodj, de arra igen, hogy elmondd a bíróság előtt, amit tudsz az ügyről. Legalábbis itthon így működik.
2013. jan. 5. 10:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha beideznek tanukent koteles vagy megjelenni (kulonben legkozelebb eloallitanak)
2013. jan. 5. 10:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem a részleteket,hivatkozással. De elkel menned.
2013. jan. 5. 10:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha idéznek, köteles vagy elmenni, ha nem akkor elővezetnek és rádterhelik a meg nem jelenésed miatti+elővezetési költségeket. Tanú vallomást köteles vagy tenni, mivel az esetedben nem áll fenn akadály. Nem kell mellette tanúskodni, a megjelenés költségeit pedig kifizetik neked.
2013. jan. 6. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!