Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 120ezerből fönn tudja magát...

120ezerből fönn tudja magát tartani 1 ember? Lakbérlet, rezsi, kaja?

Figyelt kérdés
2012. dec. 21. 21:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha van egy minimális esze és nem vagyonokért bérel egy bazi nagy lakást, hanem pl. egy szobát vagy picike lakást, akkor simán. Még jobb persze, ha van saját lakás. Nyilván kell egy kicsit spórolni, takarékoskodni, de nem kell hó végén párizsit enni, mert csak az jut.
2012. dec. 21. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:

egy kis egyszobás lakásba simán el lehet az ember. A fűtést kell nagyon nézni hogy mennyi az ára, és e szerint lehet már kalkulálni. Én panelba voltam albérletbe majdnem 2 évig. 110 ezerből azért elég jól elvoltam 50 ezer volt minden a rezsi, a közös költségek, plusz a lakbér. Az illetőnek nem az volt a lényeg hogy fizessek neki 10 ezreket azért hogy bent lakhassak és fizessem a számláit hanem ő azt mondta hogy lakjak benne ameddig csak lehet fizessem a számláit és ennyi, mert neki az is segítség volt ha nem kell fenntartania. Cserébe persze az volt a kikötése ha visszaköltözne mert nem jönne be a külföldi meló akkor azonnal költöznöm kell.

Simán megvoltam hónap végéig és még szórakozásra is volt pénzem. Sajnos visszasírom azt a lakást jó hely volt, ahol most vagyunk a barátnőmmel ott is megvagyunk de a barátnőm fizujának a 80%-a elmegy a rezsire lakbérre, aztán az én fizum meg kaja, ruha, ugye az autót is fent kell tartanom, mert sajnos szükséges. Marad pénzünk kisebb dolgokra de azért húzós, és kb ugyan az a lakás szinte csak egy kisebb szobával több van benne.

2012. dec. 21. 22:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sok függ attól, hogy ez vidéken vagy a fővárosban történik-e. A fővárosi albérlet árak elég magasak a vidékihez képest és az élet sem olcsóbb, csak több a lehetőség az időtöltésre. De pl. egy bkv bérlet, ha nem tanulsz 9800,- a víz-, villany-, gáz-, fűtésszámlák stb. pedig nem túl olcsó. Ennek ellenére egy kis odafigyeléssel napi 1000 Ft körül megoldható a reggeli-ebéd-vacsora, de akkor magadnak csinálod a szendvicseket reggel este és ebédre is valamilyen olcsóbb kínai étteremben vagy hasonló helyen eszel. Ruházkodásra ott van a Háda, amit persze sokan fikáznak, ehhez képest mindig tömve van az összes. Cipőt is lehet olcsón venni sok helyen. Ha nincsenek extra igényeid, akkor szűkösen meg lehet élni valószínűleg ennyiből is Bp-en is. De eléggé nem könnyű.
2012. dec. 21. 22:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Vidékről lenne szó. 18 éves vagyok, olykor elszállok kicsit és költekezem, de a jelenlegi körülmények között inkább spórolok csak el tudjak költözni. Bérletre nem nagyon kell ķöltenem. Talán már 20-25ért is van albérlet, a rezsit nem tudom hogyan kalkuláljam, eddig családi házban éltem, még kölyök koromban volt panel, de akkor sem azt néztem h van a rezsi. Szeretnék azért havi 1x mozizni, beülni a barátokkal valahova.
2012. dec. 22. 00:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi ketten élünk havi 110-120 e forintból. Albérlet 40 nm, 50 e ft/hó plusz rezsi 30 e körül. A többi marad kajára meg üzemanyagra, esetleg egyéb dolgokra..
2012. dec. 22. 11:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Mi Bpen élünk..

2012. dec. 22. 11:47
 7/7 anonim ***** válasza:

50.000. Ft albérlet fűtéssel, ha vidék

6.000. Ft bérlet

10.000. Fürdőszobai költségek

40.000. Étel

Még így is marad 14.000. Ft egyéb dolgokra.

2012. dec. 23. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!