Hol lehet találni olyan statisztikát, hogy mennyi a pénzáramlás az országba be és ki, az állami és magán pénzek összesen? És ennek hanyadrésze hiteltörlesztés illetve hitelfelvétel?
Mert azt tudjuk, hogy óriási exporttöbblet van az elmúlt pár évben, de az a kérdés, hogy az ezen keresett pénz hova kerül nemzetgazdasági szinten. Egyrészt ugye mehetne a vállalatokhoz nyereségként és fizetésként a munkavállalókhoz, de akkor fejlődés lenne és egyre gazdagabbak lennénk, vagy a bankszámlák növekednének. Vagy a vállalatok kiviszik offshore-ba. Másrészt mehet hiteltörlesztésre is magánszemélyektől és az államtól. Azt akarom megfejteni, hogy mi van ezzel a sok pénzzel, egy egyenleget akarok vonni, hogy most valójában évről évre egyre vagyonosabb az ország, vagy legatyásodik.
(tudom, lenyúlják, de ennél részletesebb válasz kéne)
1. nincs export többlet, nem is értem honnan szedted ezt
2. ilyen statisztika szerintem nem létezik. ehhez minden bankszámlához hozzá kellene férni
3. keresgess a ksh-nál, de előtte egy kicsit olvasgass közgazdaságtani könyveket, hogy mégis mit keresel, mert amit írsz annak se füle se farka
Ilyen statisztikát sehol nem találsz!
Ehhez az országban működő ÖSSZES vállalkozás év végi mérlegbeszámolóját ismerni kellene!
Arról pedig egyik sem számol be sehol ( nem is kötelessége), hogy a tiszta nyereséggel mit csinál.
Visszaforgathatja a cégébe, alapíthat új céget, vehet rajta értékpapírokat, tőzsdézhet, beteheti valamelyik hazai vagy külföldi bankba. Vagy vehet rajta repülőgépet, ingatlant valahol külföldön stb.
Bárhol lehet találni erről információt, 2009 óta exporttöblet van. A jó híreket persze nem nagyon propagálják, ügyes kezek gondosan elrejtik ezeket.
Ez pedig az előrejelzés:
Évente 7 milliárd EUR, jövőre 8 felett jósolnak, az nem is 1500, hanem 2000mrd Ft felett van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!