Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van okom aggódni, hogy nem...

Van okom aggódni, hogy nem kapom meg a vásárolt árut (teszvesz)?

Figyelt kérdés
Pár heten vettem három ruhadarabot a teszveszen 1 Ft-ért, így csak a postát kellett állnom. Fel is vettem e-mailben a kapcsolatot az eladóval, s meg is adta a számlaszámot, amire még aznap elutaltam több, mint 800 Ft-ot. Eltelt egy hét, de semmi nem történt, nem érkezett sem csomag, sem e-mail tőle. Ezért írtam neki, válaszolt, hogy nem kapott tőlem utalást, legalábbis sms értesítést nem, de majd utána néz a banknál. Én meg elküldtem neki az utalás adatlapját, hogy lássa, valóban utaltam a pénz. Eltelt 2 nap, de eltűnt, nem ír. Ma is írtam, hogy mi van, de még nem válaszolt. Közben megnéztem az értékeléseit, több mint 1000 esetben pozitívan értékelték, de 21 vásárlás során negatívan. Tényleg nem tudom mi van, valóban nem érkezett meg a pénz? De van róla bizonyíték, hogy el lett utalva az összeg, akkor meg kellett érkeznie. De ami még bosszantóbb, hogy nem is reagál a leveleimre sem, felszívódott. Van okom aggódni, hogy ő csak egy csaló és soha ne is számítsak a vásárolt árukra?
2012. dec. 12. 13:54
 1/7 anonim ***** válasza:
én mint kezdő vaterázo ha lenne 1000 pozitív értékelésem nem kockáztatnék 800 forintért meg néhány ruháért egy negatívat..gondolom ha 1 forintért tette fel akkor számíthatott rá hogy annyiért is elmehet..
2012. dec. 12. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
ezért nem szabad úgy vásárolni hogy előreutalás esetén, ő megkapja jól jár és cseszik mindenre rá. Ezért nem szabad így vásárolni soha! Nem tudom hogy még miért dőlnek be ennek rengetegszer de csak úgy vásárolj ha utánvéttel áttudod venni a csomagot, megjön kifizeted a pénzt meg küldik az eladónak és mindenki örül. Meg hogy ingyen cuccokat amiért csak a postát fizetni, ez akkora átverés mint a ház.
2012. dec. 12. 14:10
 3/7 anonim válasza:

Nem értek egyet az előttem szólóval. Már közel kétszázszor vásároltam Vaterán, TeszVesz-en, és szinte kizárólag előlreutalva, postán bonyolítom az ügyeket. Eddig egyetlen esetben volt, hogy átvertek, és úgy tudom, ott az eladó külföldről rendelte az árút csak nem érkezett meg. Viszont a pénzt sem utalta vissza, eltűnt.

Azt gondolom, 800 forintért nem fogja kockáztatni a pozitív értékeléseit, de sajnos az is igaz, hogy egy 1 forintos bizniszért nem fogja kezét-lábát törni.

Írd meg neki (még jobb, ha felhívod), hogy legyen olyan kedves és a héten vagy adja fel az árut vagy utalja vissza a pénzt, ellenkező esetben negatívan értékelsz, és bepanaszolod a TeszVesznél.

A panasz hatására felfüggeszthetik, és az már komolyabb veszteség, mint egy negatív értékelés.

2012. dec. 12. 14:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Legalább 5 éve vásárolok szinte rendszeresen a teszveszen és soha nem történt ilyen velem, mindig elutaltam a pénz és meg is kaptam az árut. Pedig volt, hogy majdnem 30.000 Ft értékben vásároltam, de akkor is minden rendben zajlott. És azért az az 1000 pozitív értékelés számomra is pozitívnak tűnt, bár az a kevés negatív is aggasztó, mert az összes olyan volt, hogy az illető nem tudta felvenni a kapcsolatot az eladóval, nem jelentkezett és nem is kapott csomagot sem. Tehát ők is hasonló helyzetben voltak, ezért félek, hogy rám is ez a sors vár... Már írtam neki, hogy ha nem rendezi a dolgokat, akkor kénytelen leszek negatívat adni, de semmi...
2012. dec. 12. 14:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Csak ezt nem értem, hogy kivel tesz kivételt... Aki 1 Ft-ért nyerte el az árut?
2012. dec. 12. 14:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem is volt olyan, hogy nem kaptam sms-t, mert alapból 1000Ft-os limitre volt beállítva az sms küldés, amit csak akkor tudtam meg.

Persze mikor írt a vevő, hogy elutalta, a neten egyből utánanéztem és elküldtem a csomagot.

Szerintem telefonon hívd fel, ha nem válaszol a levelekre.

2012. dec. 12. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Én felhívnám telefonon és sms-t is küldenék.

Az email a mostani spamszűrő rendszerek miatt nem minősül 100%-ban biztonságos kommunikációs csatornának.

Amúgy lehet, hogy az 1000 pozitív mellé Te most a negatívokat fogod gyarapítani és Te leszel a 22.

Ez is egy lehetőség, és reális esélye van. Mindenesetre én minden kommunikációs csatornán keresném.

2012. dec. 13. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!