Tényleg igaz? Elveszik több hónapnyi szabadságom, ha lemondok és eljövök? Nem köteles kifizetni?
Figyelt kérdés
el vagyok keseredve.Gyedem lejárt. Két hónapja kértem a munkáltatótól a szabadságom kiszámítását, ami meg is történt, hivatalos papirt kaptam ki van számolva a nekem jár nap. A gyed alatt elköltöztünk, nem tudok bejárni a régi munkahelyemre. Most adódott egy új munkahely, de a munkáltatóm csak akkor biztositja a szabadság kifizetését, ha ott maradok jogviszonyban. Azt állítja, ha lemondok, nem kell semmit fizetnie.#GYED #szabadság.megváltás
2012. dec. 11. 22:39
1/5 anonim válasza:
Már új törvények vannak. A munkáltatónak semmi nem kötelessége kifeizetnie, a pótlékokat sem, csak a ledólgozott idót.
2/5 anonim válasza:
Eljön az idő amikor még azt sem.
3/5 anonim válasza:
A munkáltató egy nagy baromságot mondott.
Ha egy dolgozónak megszűnik (bármilyen okból, és bármelyik fél kezdeményezésére) a munkaviszonya, akkor a munkáltató a dolgozó részére járó, ki nem vett, időarányos szabadságát köteles készpénzben megváltani. Ettől eltérni TILOS!
Ha elmész tőle, és nem fizeti ki a Neked járó szabadságodat, akkor a Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőségen kell bejelentést tenned, ők a bejelentésed alapján hivatalból eljárnak a cégnél, és bizony... büntetnek is.
4/5 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló tökéletesen leírta. Ne hagyd, hogy átverjenek!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! ma végre válaszoltak,és igen így van...ki kell fizetni a benn maradt szabit!!!!
2012. dec. 12. 13:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!