Mennyit keres egy magyarországi kórházi orvos?
Sima orvos, főorvos, stb. hogy keresnek Magyarországon?
Orvosi egyetemre készülök 2 év múlva, és Magyarországon szeretnék dolgozni, de nem tudom, hogy milyenek a körülmények.
Sok időnek kell el telnie mire jól kereshetsz. De be kell áldozni legalább 10 évet mire megfelelő háttered és tapasztalod lesz. Ez alatt el kell fogadni a változó nettó fizut, amely ügyelettől és sok minden egyébtől függ.
Ha már elengedő tapasztalatod lesz, a páciensek visszajárnak hozzád mert jó orvos vagy, magán rendelsz,képzed magad akkor naponta adó mentesen 2-400 ezer forintot is megkereshetsz itthon. Erre jön még a kis hála pénz, saját fizetés ..nem rossz. De nagyjából ehhez minimum 1 évtized szükséges, az orvosi képzésen kívül.
Olyan rossz, hogy itt mindenki beugathat, a tények tudta nélkül másnak!
Az említett szakorvos közel 40 év tapasztalatával a háta mögött heti 4x magán rendel. Délelőtt és délután 2-2 órát.
Mivel egy alkalom 16 ezer forint, és számoljunk átlagban 20 fővel /rendelés..nem kell számológép ahhoz hogy kiszámold mennyi az annyi. Ezt nem kitaláltam, hanem saját magam látom amikor rendelésre megyek.
Ehhez hozzájön a hála pénz, ami ilyen orvosi tudásnál nem 30 ezer..., + még az orvosi fizetés,gyógyszer cégektől jutalék és egyéb..
Számoljak?
Tedd meg Te, aztán szólj bele!
Köszönöm a válaszokat.
Érdekes lesz a jövő, ha nem vesznek fel államilag támogatott képzésre akkor kénytelen leszek felvenni a diákhitelt, aztán meg 15 éven keresztül ~20 ezret fizetni havonta.
Olvastam máshol (bár nem tudom mennyire lehet ezeknek hinni), hogy 120 ezer körül van egy orvosi fizetés, hát azzal elég húzós lesz a 20 ezer havonta + rezsi + egyéb dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!