Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért akar az APEH lecsapni...

Miért akar az APEH lecsapni arra a 73 milliárdra, amit az elmúlt évben az emberek hálapénzként juttatak az orvosoknak?

Figyelt kérdés
Nem értem az adóztatás logikáját. Aki hálapénzt ad /én nem szoktam!/, az adózott jövedelméből teszi. Az adóhatóság pedig próbálja megadóztatni. Még extrémebb eset, mikor egy bizonyos értéken felül az ajándékot is megadóztatja. Még ennél is nagyobb kapzsiságra vall, hogy egy bizonyos értéken felül azt is megadóztatja, ha a magánember elad valamit a saját ingóságai közül. /pld. megunt butort, ruhaneműt, stb./ Van még olyan ország a földön, ahol az adóhivatal ezerféle módon sanyargatja az állampolgárokat?
2009. aug. 19. 20:50
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Mert minél több mindent megadóztatnak, annál több közpénzt tudnak ellopni és zsebre tenni a politikusok és csatlósaik.
2009. aug. 19. 20:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak,hogy mindenütt megadóztatják ezeket a dolgokat,ez nem magyar szokás.A hálapénz pedig jövedelem annak,aki kapja,és nem fizet utána jövedelemadót.Tehát jogos.Te is adózol a béred és egyéb jövedelmed után.
2009. aug. 19. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
Nem az orvosokat kellene megadóztatni, hanem a betegnek adó- és járulékvisszatérítést kapni, amiért az állam helyett gondoskodnak az orvosok megfelelő jövedelméről. Az államaparátus meg kinyalhatja.
2009. aug. 19. 21:02
 4/5 anonim válasza:
SZEBB JÖVŐT!
2009. aug. 19. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert kell "píz" ingyenélőkre ill. 100milliós végkielégítésekre, az orvos és a beteg pedig kit érdekel??? A következő sorokat még egy régebbi kérdéshez írtam:

Ma Mo-n. a kezdő orvosi fizetés NETTÓ 90ezer Ft. Szerintem jogosan érzik azt, hogy 6év egyetem (nem is akármilyen!) + 2-3év szakosodás után azért ne csak 1 kicsit keressenek többet, mint pl. valaki 8 általánossal ill. más a többszörösét kapja MUNKA NÉLKÜL.

Az előzőhöz még hozzátenném, hogy egy dolgozó ember még kb. 3-4 másiknak is "fizeti" a TB-jét (ezért nincs pénz az e.ü.-ben mert kb.2,5-3millió befizetésből kell 10millió embert ellátni), és az összes gond itt kezdődik (mert csak a gazdagabb országok engedhetik meg maguknak, hogy hozzátegyenek más forrásokból).

Amúgy szerintem 100%, hogy normális fizetések mellett megszűnne a hálapénz, mert azt a legtöbb orvos csak kényszerűségből fogadja el. (Addig is: "Örüljünk, amíg van egyáltalán kinek adni a hálapénzt...")

2009. aug. 19. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!