Pályakezdő-beiratkozva a munkaügyi központba. TB-t fizetik?
Ha valaki be van regisztrálva a munkaügyi központba pályakezdőként(és még sosem dolgozott, jelenleg keres állást), akkor nem kell fizetnie saját magának a tb-t?
Mert hallottam valami olyasmit, hogy 12.000 ft havonta.:O
Mikor áll fennt az, hogy valakinek saját magának kell több ezer ft.-ot fizetni havonta? (Persze ugye miből???Mikor még munka sincs)
Ha nem vagy szociálisan rászorult, akkor igen, magad után kell fizetned. Amúgy havi 6000 valahány száz forint.
A szociális rászorultságot pedig a lakóhelyed szerint illetékes önkormányzatnál tudod elintézni. Ha megfelelsz a feltételeknek, akkor nem kell magad után fizetned.
Mi az hogy mibol?:) Eddigi eletedben egy forintot sem koltottel el? Ugye hogy de. Es az honnan volt? Na, abbol.
Egyebkent pedig igaza van az elozonek, ha nem vagy raszorulva akkor sajnos magadnak kell fizesd. Van annak egy nagyon egyszeru mondja hogy kikeruld a fizetest, de akkor TB-d sem lesz. Olyan megoldast en meg nem talaltam hogy fizetni ne kelljen a TB-d viszont zold legyen:(
Es ha jol tudom, 213 forint naponta a TB.
Szia!
A munkaügy csak beregisztrál,nem fizet utánad TB-t(ez tuti),a havi TB összege amit magadnak kell fizetned 6300Ft,Januártól előreláthatólag emelkedik.
Ha nem fizeted,akkor nem lát el orvos akármi van,ha a munkaviszony vagy tanulmányi viszony egy hónapnál több hogy lejárt.(vagy ellát súlyos ezrekért)
Viszont,ha nem fizeted be folyamatosan(adók módjára behajtható)akkor fogsz 1 x idő után az adóhivataltól kapni 1 szerelmeslevelet amiben napi árfolyamhoz igazított kamattal fogják ellátni a fennálló összeget és köteles vagy kifizetni,100.000ft-ot meghaladó összegnél ingatlanra,ingó vagyonra terhelik....
Az meg senkit nem érdekel,hogy kapsz-e valamit vagy se,csak az hogy be legyen fizetve.....szomorú:(
Remélem hasznos és kielégítő választ kaptál,sajnos nem túl biztatót.
Visszamenőleg kérhetem az önkormányzattól a támogatást?Ha most megállapítják, hogy megfelelek a feltételeknek és fizetik, visszamenőleg is?
Én nem tudtam, hogy ez így működik.:S
Vagy pl. lehet-e részletekben fizetni, ha csak 2-3 hónap múlva lesz munkám? És onnan kezdve kifizetni mindet, amit felgyűlt, de nem egyszerre?
Szóval van megadva határidő, hogy eddig köteles vagyok befizetni?
(Nem kaptam még levelet, csak érdeklődöm, mert lehet pár havi felgyűlt)
Onnantól fogva, hogy magad után kell fizetned a TB-t, mert bizonyos esetekben, például iskola befejezése után, munkamegszűnés után egy bizonyos napig még jár ingyenesen, de utána magad után kell fizetni.
Ha nem fizeted, akkor neked kell visszamenőlegesen befizetni az elmaradt díjakat. Ha szociálisan rászorultnak nyilvánítanak, akkor pedig onnantól fogva vagy ily módon biztosított, szerintem visszamenőlegesen akkor is rendezni kell a díjakat, de ezt meg lehet kérdezni az illetékes szervtől.
Amit meg az egyik előző válaszoló írt, nem igaz, hogy TB nélkül nem látnak el, ellátnak, csak az ellátásért fizetni kell. Mert akinek rendezve van, annak is sokszor úgy jelzi a rendszer, hogy még sincs rendezve, én is jártam már így, ismerősök, ismeretlenek is jártak már így, az ellátást mégis megkaptuk, csak akinek valóban nincs rendezve, annak ki kell fizetni az ellátást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!