Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nők szoktak gépészmérnöknek...

Nők szoktak gépészmérnöknek tanulni?

Figyelt kérdés
Most tartok ott hogy lassan egyetemet kellene választanom és gépészmérnökire gondoltam és a tanáraim azt mondták hogy nem igazán vannak női tanulók és lehet nem ezt a pályát kéne választanom. Valaki megtudná esetleg mondani hogy szoktak e nők iylen kart választani ?

2012. nov. 28. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Néhányan szoktak, de nem sokan.

Nem az kell, hogy meghatározza, hova tanulsz tovább, hogy szerintük mit kellene választanod.

2012. nov. 28. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Csináld azt amit akarsz, ne hallgass másra.

Én hülye voltam, hallgattam, nem mentem mérnöknek mert az nem lánynak való, középiskolában is 1 darab lányként ki voltam nézve, hiába voltam kitűnő tanuló.

Most meg itt vagyok egy szar bölcsészdiplomával.

Valószínűleg nem sok lány lesz és sokan ki is esnek, de hátha pont Te leszel, aki végigviszi.

A viccben is benne van:

Tudod hány lány lakik a Schönherzben? - 1024. Kettő a tizediken.

2012. nov. 28. 19:19
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :) és amúgy még más mérnöki szakok is szóba jöhetnének de nem igazán tudom melyik mit hogy meg merre csinál :\
2012. nov. 28. 19:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban tetszik és ezt akarod csinálni, akkor menj nyugodtan mérnöknek. Viszont tényleg csak, akkor ha tetszik. Nézd meg mindegyiket, hogy mit csinál (google a barátod) és válaszd azt, amelyik a legjobban tetszik.

Szoktak lányok ilyen szakokra járni, hol több hol kevesebb (gépészen kb 0-5 % lány van), de senki nem fog kinézni, hidd el.

2012. nov. 29. 06:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval. Sőt. Általában a gépészkarokon a fiúk a tenyerükön hordozzák a lányokat :P
2012. nov. 29. 13:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Én most fogok gépészmérnökként végezni decemberben. (És lány vagyok :D )

Az elején nehéz volt, mert semmit nem tudtam a gépészetről, de annyira belejöttem, hogy megyünk a konzulensemmel tavasszal OTDK-ra. :) Én az Y kromoszóma hiányát szorgalommal és agilissággal kompenzálom. Ha kérdésed van, írj nyugodtan. :)

2012. nov. 29. 17:58
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :D msotmár jobban megvagyok nyugodva emrt a matektanárom mondta hogy szinte egyáltalán nincsenek lányok de jobb hogy más véleményét is hallotam :)
2012. nov. 29. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!