Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez jó ötlet? (gépjármű közvetí...

Ez jó ötlet? (gépjármű közvetítés)

Figyelt kérdés

Nézgettem, hogy rengeteg (használt) luxuskocsi, és (eladó) luxusingatlan, luxusalbérlet van elszórva a neten.

Azon gondolkoztam, hogy készítek egy saját honlapot kifejezetten a luxus részre kihegyezve "aranytálcán" kínálva azoknak akik élhetnek vele.

És valahogy százalékot kérek el az eladásért.

Egyébként önmagában gépjárműközvetítő honlappal se nagyon találkoztam. ott van persze a használtautó, de az ember ösztönösen megbízhatóbbnak talál egy cégszerű valamit, ahol kínálják neki a kocsit ami a használtauton csak egy lista lenne de a saját oldalon kiemelve, hogy ez a legjobb, ezt vedd meg.

Mondjuk egy 2 millás kocsira rátehetnék 300 ezret és ha tök véletlenül jönne rá vevő ezt zsebre tehetném, a probléma egyedül az, hogy befektetés kellene hozzá, mert biztosabb lenne előre megvenni a kocsit és úgy eladni mint 3.ként odaállni, de ha felhívom az eladót, hogy találtam vevőt a kocsijára lehet, hogy belemenne egy szerződésbe, nem tudom.

A másik a luxusingatlan, az már nem lenne komolyabb kihívás... és van aki kifejezetten ezt keresi... ott sztem könnyebb beszélni az eladóval. És semmi dolgom nem lenne csak átszerkeszteni egy internetes honlapra a dolgokat.

A harmadik meg ugye a luxusalbérlet, az már neccesebb, mert nehéz elkérni a %-ot.

Hogy miért jutott mindez eszembe?

Mert még 18-19 éves siheder koromban (pár éve :D) amíg be nem kerültem az egyetemre UV fénnyel világító kis tollakkal foglalkoztam és összeraktam egy igen fasza kis weboldalt ezekről. Túl nagy forgalma nem volt, mert nem is nagyon reklámoztam, de azóta is havonta legalább felhív valaki, hogy kellene neki egy ilyen toll.

Most mi van ha nem toll van kint hanem egy gépkocsi, egy ingatlan, vagy esetleg méregdrága (kizárólag nagyméretű) plazmatévékről és projectorokról készítek weboldalt.

Mi van ha havonta felhívnak, hogy kéne egy ingatlan, vagy egy kocsi vagy egy tv, és esetleg nyélbe tudok ütni pár üzletet?

Nem szívesen írom le ilyen oldalakra a legfaszább ötleteimet de tényleg érdekele hozzáértők véleménye.

2012. nov. 22. 19:37
 1/2 A kérdező kommentje:

Legjobb volna nem használt dolgokat kínálni, hanem mondjuk épülő ingatlanokat, vagy viszonteladótól beszerezhető drága dolgokat közvetíteni.

Bármit ami drága, ipari hűtőszekrény, stb.

Semeddig nem tart egy működő honlapot összevarázsolni akár 100 ilyet is fel lehet dobni, aztán csak várni a vevőket.

2012. nov. 22. 19:39
 2/2 anonim ***** válasza:
Az alap, hogy nem árulunk olyasmit amihez a tulaj nem járult hozzá. Ügynökösködni lehet, de annak a kulcsa az, hogy az üzletnek az ügynök beleegyezésével kell mennie, különben az eladó és a vevő úgyis megállapodik az ügynököt kihagyva. Ha meg tudod győzni az eladókat, hogy fizessenek a szolgáltatásodért akkor működhet a dolog, de ingatlanközvetítővel Dunát lehet rekeszteni, pedig rengetegen mentek csődbe.
2012. nov. 22. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!