Jól gondolom hogy aranyba csak hosszú távon érdemes befektetni és minimum 1 millió ft-ot?
Én szegény, csóró, vidéki pénzgyűjtő vagyok, és én is az aranyra esküszök! Hozzáteszem, hogy nekem arany régi pénzekre nem telik, így én az ezüstben találtam meg a bizniszt.
Magyarország fizetőeszköze 1992 - 1995 között fém 200 Ft-os volt, ami 12 gramm, és 6 gramm bent a színezüst. Emlékszem, kb. 6 éve lehetett, kiborítottak egy érembőrzén előttem egy pénzes zacskót. Kb. 20 darab közepes állapotú ezüst 200 Ft-os lehetett benne, és azt mondták: "a kutyának sem kell darabja 350 Ft-ért!". Erre a mondatra határozottan emlékszem!
Jelenleg az ezüst 200 Ft-osokért a pénzgyűjtők "ölik egymást" a vaterán, hogy 1200 Ft / db áron az övék lehessen. Felment a színezüst gramm ára 200 Ft / grammra!! Egy darab ilyen érme értéke 340 %-ára emelkedett 6 év alatt!!
Szóval valóban úgy gondolom, hogy a nemesfém, azon belül is a numizmatikai tételek jó befektetést nyújtanak! Nekem több kilónyi ezüstérmém gyűlt össze az évek során, jelenleg úgy gondolom, megérte/megéri gyűjtögetni! :)
Üdv.:
polarbeer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!