Mennyire lehet megbízható a külföldi vevő?
Van egy telefonom, amit hirdetek több nagy magyar oldalon (apród, vatera...). Megkeresett egy Istvan Tamas nevű ember google fordítós magyarral, aztán angolra váltottunk, és elmondta, hogy a lányának kéne a telefon, és 150 eurot ad érte postaköltséggel együtt (a telefont 26 ezerért hirdetem, kb 92euro). A következő adatokat kéri tőlem: Account Name:
Account Number:
Swift Code or iban Code:
Bank Name:
Total Cost:
Item Name:
Értem, hogy mik ezek nem is ez a kérdés. Csak, hogy szerintetek nem valami kamu az egész? Valamint kb mennyi lehet a tengerentúlra postázni? Kifutja az összeg?
A postai díjakat itt találod. Egyébként meg nem hiszem, hogy kamu lenne, a számlaadataidat csak utalásra tudja használni, másra nem, minek kérné akkor? Az ilyen netes vásárlások általában úgy zajlanak, hogy a vevő átutalja a pénzt, és amikor az megérkezik az eladó számlájára, akkor az postázza az árut. Szóval veszítenivalód nincs. Akkor küldd el a telefont, ha megérkezett a pénz a számládra.
Az a hasznuk belőle, hogy ez csak terelés.
Majd küld egy kamu fizetési bizonylatot neked és erőszakoskodik, hogy ugyan a pénz az majd csak X nap múlva ér oda random indok miatt, de te küldd a terméket azonnal, mert nagyon kell!
Vagy amit még szívesen játszanak, hogy ő "közvetítő" cégen keresztül fizet, aztán a közvetítő cég "küld neked" egy mailt, hogy megérkezett a fizetés és amint elküldöd nekik a posta bizonylatot, hogy feladtad a terméket akkor ők továbbutalják neked.
persze hozzád sosem jut el lóvé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!