Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kisfiam örökölt pénze gyámügyi...

Kisfiam örökölt pénze gyámügyi letétbe van édesapja halála óta. Ebből a pénzből én vehetek fel arra, hogy tüzelőt vegyünk?

Figyelt kérdés
Esetleg, ha valaki ért hozzá akkor megköszönöm a válaszát.
2012. nov. 12. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyámhatósági engedéllyel vehetsz fel belőle.
2012. nov. 12. 15:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Igen,azt gondoltam,hogy kell kérnem.De akkor nem küldenek el a fenébe?Féltem bemenni..
2012. nov. 12. 15:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát igazából a gyerek pénzét elvileg csak rá költhetnéd, de ha olyan rosszul álltok, talán megengedik, végül is neki is fűtesz...

De erre mi nem tudunk válaszolni, mindenképp ott kell érdeklődnöd!

2012. nov. 12. 15:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A szülő a saját tartásának rovására köteles megosztani a gyermekkel mindazt ami a rendelkezésére áll, nem irányadó ez ha a gyermek tartása vagyonának jövedelméből kitelik. (ez kamat, bérleti díj stb...) a törzsvagyonhoz csak gyámhatósági engedéllyel lehet hozzányúlni, aki mindíg a kiskorú gyermek érdekeit szolgálja. Ilyen érdek pl nálatok, ha annyira kevés a jövedelmetek, hogy ha kifizeted a rezsit és a kaját döntened kell, hogy a gyereknek veszel cipőt vagy tüzelőt. Vigyél magaddal jövedelem igazolást, a csekkjeidet, hiszen az nem szolgálja a gyerek érdekét, ha fagyoskodsz, nincs víz vagy villany, nincs ruhája, vagy nincs mit enni,miközben ott van az édesapjától örökölt pénz. Biztosan igazolni kell, hogy tényleg mire költöd, ez érthető a részükről is hiszen az ő feladatuk, hogy a gyerek pénzére vigyázzanak, de segíteni fognak, esetleg intéznek segély tüzelőt is. Nálunk van ilyen.

2012. nov. 12. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!