Melyik az idő állóbb a pénz vagy az ezüst?
30 évem van kereken addig amíg "nyugdíjba "vonulhatok!
Naponta 7500 forintot illetve ennek megfelelő ezüstöt tudnék venni és logikusan a nyugdíjas napokra félretenni!
És nem akarok a nagy példára átlépni mikor még a fizetések 800forintról 5-10 év alatt 50-80,000 köré emelkedtek!Ezért gondolkodtam az ezüstnél még!
Naponta 7500? Akkor elég szépen keresel, ha ennyit félre tudsz tenni. Szerintem, ne vegyél ezüstöt.
Napi 7500 Ft, az havi 225.000 Ft. 30 év: 81 millió Ft
Ha bankba teszed, akkor még több. Nyugdíjra nem elég?
De ez ideális eset, mert mindig nem tudsz 7500 Ft-ot félretenni, abban biztos vagyok.
Egyébként az arany árfolyama 10 év alatt folyamatosan nőtt, de az ezüst árfolyamában sok volt a visszaesés.
Ha befektetés, akkor inkább arany.
Egyetértek az előttem szólóval.
Ahhoz még annyit: megvárnám, míg összejön pár millió bankban, stb. akkor azon vennék aranyat, (tömböt) és ismét és ismét.
Persze azért közben figyelném azt is, hogy egyéb befektetési formák tekintetében hogyan alakulnak a dolgok. (Pl. tőzsde, részvény-vásárlások, esetleg ingatlan-befektetések, hasonlók), mert azért a "több lábon állás" politikáját még neked is célszerű lesz követned, ha már egyszer megteheted, és ezek szerint megteheted.
Úgy számoltál, hogy az már adózás után, vagy arról esetleg elfeledkeztél?
Bocsi, csak költői kérdés, ha netán, valami adó-nem kimaradt a számolásból, nehogy rosszul érintsen, számold át újra!
Hosszú évek óta te vagy az első vállalkozó, aki nem panaszkodik. Jó volt olvasni a soraidat.
Reméljük, hamarosan követni fog a többi is.
A nyersanyagok nem kifejezetten "befektetésre" valók, hiába ontják ezt most az 1-2 éve alapított cégek, akik arannyal házalnak. Nincs mögöttük teljesítmény, termelés, egyszerűen csak őrzik az értéküket.
Ha értékmegőrzésre gondolsz, akkor értékmegőrzésre kiváló. Ha a kérdező a párnában tartott papírpénz vagy az ezüst között választhat, akkor természetesen ezüst.
De ha értelmes megoldást keres, akkor érdemes lenne, diverzifikálnia a megtakarításait. Egy részét helyezze kiváló minősítésű kötvényekbe, egy részét indexkövető alapba, esetleg ingatlanba, termőföldbe, és mehet valamennyi nemesfém is a széfbe. De még a fentiekkel is nagyon átverhetik, hisz valószínűleg nem ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!