Diákmunka-albérlet. Lehetséges? (bővebben lent)
Sziasztok!
Abban kérném a segítégeteket, hogy én egy 18 éves srác vagyok. Most leszek tizenkettedikes, és szeretnék elköltözni itthonról, lehetőleg még a suli kezdés előtt. Az okokat hagyjuk. A lényeg az, hogy albérletbe mennék lakni. Egyrészt, hogy reális-e hogy egy XX. kerületi 3 szobás lakás szobáját 25.000 forint+rezsi harmadáért kínálnak kiadásra? Ez úgy működne, hogy 3 srác lakna együtt. 1vki már lakik ott. A másik kérdésem, hogy mennyire nehéz olyan diákmunkát találni amit lehet CSAK délután végezni, és hosszútávú. (Legalább 1 év)Magára a szobára minden hónapban meglenne a pénzem-árvasági ellátás miatt-, és csak a rezsire meg a megélhetésre kéne. Nemhiszem hogy a rezsi olyan sok lenne. Sztem fejenként max 20.000ft. Menzára be tudok fizetni olcsón, meg reggeli se gond. Vacsit meg kilehet hozni olcsón. Nem vagyok nagy igényű olyan értelemben, hogy nem járok el mindíg bulizni, nem shoppingolok minden héten stb. tehát ha keresek pl. kb. 50.000ft-ot, akkor abból én vígan kitudnék jönni. Szóval a kérdés az h reális-e az ár, és hogy mennyire nehéz ilyen munkát találni?
Segítségeteket előre is köszönöm
Időnként azért kell 1-1 farmer, 1-1 cipő, télikabát, fehérnemű...
Nincs ágyneműd, törülközőid, ezeket is be kell szerezned.
Szükséged lesz minden hónapban dezodorra, szappanra, samponra, fogkrémre, mosóporra, öblítőszerre, mosogatószerre...
Bérletet is venned kell az utazáshoz.
Most 12-ben lesz a szalagavató, ballagás, tablókép, bankett, milliónyi kiadás, ami még a szülők pénztárcájának is sok, te hogyan fogod finanszírozni?!
Az én 85nm-es lakásom villanyszámlája havonta 20ezer, gázszámla (fűtés, melegvíz) havonta 20ezer, közös költség havonta 20ezer, lakásbiztosítás havi 4500 Ft...
A menza olyan, hogy az én gyerekeim (18 és 19 évesek) nem hajlandóak megenni, de ha megeszed, akkor is 1 óra múlva kopok a szemed az éhségtől, ráadásul : szombaton és vasárnap, meg az ünnepnapokon vagy iskolaszüneti napokon mit fogsz enni???...
(Mondjuk, vannak olcsó ebédelő helyek : EbédElek, stb.)
A 18 éves fiamból kiindulva, nem olyan olcsón lehet a vacsorát sem megúszni...
Javaslom, hogy olyan délutáni melóhelyet keress magadnak, ahol lehet enni (kifőzde, étterem, pizzás, hamburgeres, stb.), esetleg még haza is tudsz vinni kaját ingyen! :D
De a legfontosabbra nem gondoltál : hogyan fogsz tanulni 12-ben az érettségire, ha délután melóznod kell??? 8-o
Akinek nem kell dolgoznia, azok is éjjel-nappal tanulnak!!!
Utána meg ott lesz a felvételi, ha tovább akarsz majd tanulni : újabb éjjel-nappali tanulás!
Én a helyedben azt csinálnám (ha már végképp nem bírod otthon), hogy várnék még 1 évet, addig spórolnék a pénzemből (árvasági) és ezalatt felkészülnék az elköltözésre.
Beszerezném apránként a szükséges holmikat (törülközők, ágyneműk, lepedők, stb.)
1 év alatt már egy jobb munkahelyet is találhatsz (az sem mindegy, ha már érettségivel vesznek fel!)...
1 év alatt találhatnál a barátaid között is olyanokat, akikkel közösen lehetne kibérelni egy nagyobb lakást, nem idegenekkel költöznél össze!
Amúgy elég nehéz munkát találni, még diplomások is évekig talpalnak, van olyan, aki évek óta nem talál munkahelyet. :-[
amit még nem számoltál bele az, hogy mi van ha esetleg neked jó megy a sorod, van munkád, de a másik srácoknak meg nem, akkor ők elmennek az albiból és megnő a rezsi meg minden, mi is jártunk így, de a főbérlő rendes volt és nem kérte, hogy fizessük a 2ember részét is.
sajnos már a diák meló se igazán van,rajta kívűl is sokan akarnak dolgozni szóval ott is erős a verseny...
a nyáron tudtál melózni? ismerősőm nem, mert a munkahelyen anyuci pici fiát vették fel, nem őt, aki ért is hozzá...
a diák meló szinte soha nem hosszútávú...ezzel is számolj...
amiket kihagytál, hogy ruhát is kell mosni, meg rengeteg apró kiadás...amit az előbb felsoroltak...
Elöször is köszönöm szépen a válaszokat. Az ágyneművel, törülközővel, stb az a helyzet h beszerezni nem kell mert mindent vihetek itthonról. Nincs rossz viszonyom anyummal, de nagyon el akarok menni, de ez egy nagyon hosszú és bonyolult történet. Menzára egyszer más voltam befizetve suliban, és elég jól főznek, és elég sokat adnak. A vacsi nekem azért olcsó mert nem ehetek mást csak egy joghurtot és 10-15dkg gyümölcsöt. Reggeli olcsó a suli büféjében. kb. 300-400ft-ból simán kijön. Az hogy kell venni néha egy farmert, meg pólót, ilyeneket, tudom. Erre megvan a módszerem, hogy ne érezzem meg annyira. Szoktam eljárni vásárolni és nagyjából tisztában vagyok az árakkal. Mosópor meg öblítő, meg sampon, stb.. nem olyan sok főleg mert én mosóport, meg öblítőt külföldről kapnám ami kitartana ha csak magamra mosok fél évig, összvisz 4300ért.
Diákmunkát tényleg ilyen nehéz találni?
A szalagavató, meg hasonlók. Ez valoszínüleg nem teljesen lenne az én költségem. Nálunk ez úgy működik hogy attól h esetleg elköltözöm, nem vágom el magam anyutól, meg nővéremtől.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat. Ha valakinek van még, azt szívesen fogadom:)
Hát a szalagavató, bankett, stb tényleg elég húzós szokott lenni... Az sokat segít, ha azt nem egyedül fizeted. Nekünk 40be simán benne volt( még többe is) mindennel: tanárok ajándékával, kosztüm varrással, bankett, kaja érettségire... Én idén érettségiztem.
Amúgy mintha csak magamat látnám, fiúba. :D Én egyelőre itthon vagyok, mert tényleg sok kiadással jár, de tudom mennyire szeretnéd, szóval próbáld meg, hiszen jóba vagy anyuddal, akkor ha beüt a krakk, visszamégy lakni. De azért vegyél elő egy noteszt, és számolj a havi kiadásokkal,részletesen mindent írj le, h tudd h kb mennyivel kell kiegészítened a diákmunkával. A diákmunkák tényleg eléggéé visszaestek, itt vidéken meg pláne szar a helyzet. De figyelni kell állandóan a hirdetéseket, honlapokat, iskolaszövetkezeteket.
Sok sikert mindenesetre!
Nekünk annyiból szerencsénk van, hogy szalagavatóra fejenként 6000ért béreljük majd a frakkot. Egy kellemetlensége van a dolognak h még aznap este vissza kell vinni. Azért ilyen olcsó. A tánctanár se húzós, mert ismerős, terem meg van a suliban. A hely bérlést, a belépőkből fizetjük, az meg a szülők/barátok fizetik. Tanárok ajándéka osztálypénzből megy. tehát nem olyan vészes nekünk. Szerencsére. Am megfogadtam a tanácsod. Elővettem egy füzetet és számoltam. Kb. annyi amennyire gondoltam. Meg mondta anyu h mivel h itthon lakom mindíg ad kajapénzt meg minden, így ha elmegyek akkor is ad, havi 20.000ftot, meg továbbra is fizeti a telószámlám.
Még lenne egy kérdésem. Elképzelhető hogy a II. kerületben egy 14nm2-es garzont havi 38000ft-ért adnak ki? mmint h ebben benne van a rezsi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!