Egy kis jogi kérdés. Férjemnek évekkel ezelőtt tartozása lett egy bank és az APEH felé, ami még mindig fenn áll. Most összeházasodtunk, nem gondolva arra, hogy ezt esetleg én "megörökölhetem". Van mitől félnem?
Figyelt kérdés
Jelenleg nincs ingatlanunk amire rá tudnák terhelni, de venni készülünk, az én nevemre. Kérdésem, hogy a házasság előtti tartozás rám szállhat??2012. okt. 27. 07:11
11/11 anonim válasza:
4es, valóban így van. Csak a házasság előtt megszerzett "dolgok" maradnak a tiéid. A házasság alatt szerzett MINDEN közös vagyonnak számít. Ha ne adj isten válásra kerül a sor, neked kell bizonyítanod, számlával, vagy bármivel, hogy mi az, amit te szereztél..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!