Kaphatok e valamilyen segélyt vagy támogatást?
Ez így nagyon nem stimmel, mert személyenként ~23ezer forintra jön ki a havi 70ezer ami jóval a létminimum alatt van, erre kellene hogy kapjatok valami támogatást.
Nem tudom hol laktok, de talán érdemesebb volna munkát keresnetek ott, ahol sok a cég, megyeszékhely vagy főváros.
Valakivel átnézetném ezt a támogatás dolgot, mert ilyen kevés bevétel 3 személyre nézve egyenlő a zsebpénzzel.
Tudni kellene,hogy
- mennyi a férjeb bruttó jövedelme (papíron), mert csak a törvényben nevesített levonások számítanak költségnek belőle
- mióta vagy regisztrált álláskereső
- kapsz-e/kaptál-e álláskeresési járadékot, ha kaptál, akkor meddig.
"a férjem fizuja papíron 140000ft ,nem vagyok álláskeresőin ,mert elkezdtem egy iskolát és úgy tudom hogy iskola mellett nem regisztrálhatom magam állás keresőnek,még olyan 3 éve voltam utoljára ,akkor kaptam rát-ot ami 28000ft havonta."
Ha a férjed fizuja bruttó 140ezer, akkor a nettója 101700 forint, a munkáltatónak ezt kell leigazolnia.
Plusz a családi pótlék 12200 forint.
Az összesen 113900 forint.
A szociális törvényben meghatározott arányszámok figyelembe vételével ez 42185 forint egy fogyasztási egységre jutó jövedelmet jelent.
Foglalkoztatást helyettesítő támogatásnál az minősül rászorulónak, ahol az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem az öregségi nyugdíjminimum 90%-át nem haladja meg; azaz a havi 25650 forintot.
Mivel nálatok ezt meghaladja (42185), nem vagy jogosult a támogatásokra.
Ha iskolába jársz, attól függ, hogy regisztráltathatod-e magad álláskeresőként, hogy nappalis tanulói/hallgatói jogviszonyod van-e, vagy sem. Ha igen, akkor nem regisztráltathatod magad, ha nem, akkor regisztrálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!