Miért olyan nehéz átállni az euróra? Mi lenne erre a megoldás?
apám szerint semmit nem ér
egykettő elherdálja az ember
énis így vagyok vele,mondván,h. á ez csak 5 euro.mi az? azt megveszek minden hülyeséget és már nincs is pénzem.a koronát jobban becsültem :S
na ez a helyes,h. több mindent megengedek magamnak
első voltam
nem arról van szó h nehéz, miért lenne nehéz?
de a jó isten mentsen meg minket attól, akko rlesz igazán végünk, az magával hoz egy igen nagy mértékű drágulást szükségszerűen, na most a minimálbérből élők egyszerűen teljesen ellehetetlenülnek
ahhoz hogy az eurót bevezessék teljesíteni kell az úgynevezett mastrichti kritériumokat, amik elég nehezek, pláne a vállság miatt. Pl az államadósság nem lehet több a GDP 60%-ánál vagy a deficit nem lehet több a GDP 3%-ánál és még van pár. ezeket is 2 évig folyamatosan kell tartani és akkor talán sikerülne belépni, de ez nem egyszerű. Erre a megoldás elég bonyolult, kemény gazdaságpolitikai döntések sorozata, ami nem tenné népszerűvé a politikusokat, ezért nem is lépik meg, pláne hogy itt a választások ideje hamarosan.
Egyébként jobb lenne, mert az euró egy stabil valuta, és ha sok ország ezt használja, sokkal egyszerűbb az áruszállítás a kereskedelem az országok között, jobban összehasonlítható az életszínvonal stb.
sztem ide a dollárt kéne bevezetni az mégis olcsóbb pedig értékesebb, jobban világvaluta mint az euro
el kéne határozni és szept. 1-től átállni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!