Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért olyan nehéz átállni az...

Miért olyan nehéz átállni az euróra? Mi lenne erre a megoldás?

Figyelt kérdés
2009. aug. 3. 20:37
 1/7 anonim válasza:

apám szerint semmit nem ér

egykettő elherdálja az ember

énis így vagyok vele,mondván,h. á ez csak 5 euro.mi az? azt megveszek minden hülyeséget és már nincs is pénzem.a koronát jobban becsültem :S

2009. aug. 3. 20:44
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Hát aki csak azért elherdálja, mert CSAK 5 euro, annak mindegy, az a forintot is elszórja.
2009. aug. 3. 20:49
 3/7 anonim válasza:
nekem nem volt nehéz átállni, herdálni sem herdáltam, de több mindent megengedtem magamnak, amíg külföldön voltam, ahol euró a pénznem
2009. aug. 3. 21:35
 4/7 anonim válasza:

na ez a helyes,h. több mindent megengedek magamnak

első voltam

2009. aug. 3. 21:42
 5/7 anonim ***** válasza:

nem arról van szó h nehéz, miért lenne nehéz?

de a jó isten mentsen meg minket attól, akko rlesz igazán végünk, az magával hoz egy igen nagy mértékű drágulást szükségszerűen, na most a minimálbérből élők egyszerűen teljesen ellehetetlenülnek

2009. aug. 3. 23:26
 6/7 anonim ***** válasza:

ahhoz hogy az eurót bevezessék teljesíteni kell az úgynevezett mastrichti kritériumokat, amik elég nehezek, pláne a vállság miatt. Pl az államadósság nem lehet több a GDP 60%-ánál vagy a deficit nem lehet több a GDP 3%-ánál és még van pár. ezeket is 2 évig folyamatosan kell tartani és akkor talán sikerülne belépni, de ez nem egyszerű. Erre a megoldás elég bonyolult, kemény gazdaságpolitikai döntések sorozata, ami nem tenné népszerűvé a politikusokat, ezért nem is lépik meg, pláne hogy itt a választások ideje hamarosan.

Egyébként jobb lenne, mert az euró egy stabil valuta, és ha sok ország ezt használja, sokkal egyszerűbb az áruszállítás a kereskedelem az országok között, jobban összehasonlítható az életszínvonal stb.

2009. aug. 4. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:

sztem ide a dollárt kéne bevezetni az mégis olcsóbb pedig értékesebb, jobban világvaluta mint az euro

el kéne határozni és szept. 1-től átállni

2009. aug. 4. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!