Mit tudok tenni ha hamis PayPal Átverés áldozata lettem? Segítség!
Engem éppen most akartak behúzni egy ilyen ügyletbe. Szerencsére időben észbekaptunk, de erősködik a fickó, hogy csináljak egy PayPal account-ot. Bútorokat adok el és nem is érdekli, hogy személyesen megnézze...
Erről a címről ír: david_william1030@hotmail.com
Én is hasonlóképpen jártam. A jófogáson hirdettem könyvet és egy angol nyelvű csaj írta, hogy megvenné! Megjegyzem a könyvek magyarul vannak.Kérdeztem, hogy nem baj, hogy magyarul vannak a könyvek? Azt írta nem baj! Itt kellett volna kapcsoljak. Megadtam a paypal adataimat és írta, hogy a paypal $500 többet utalt a szállítás költségeire amit vissza kell utaljak Western Union-on keresztül. Én közben meggondoltam magam és írtam a mint kiderült kamu paypal e-mail-re, hogy nem fizetem ki és utalják vissza a csajnak amit nekem utalt. Erre jött a válasz, hogy az FBI nyomozást indít ha 12 órán belül nem fizetem be. Írtam, hogy minek fizessem ki mikor én vagyok az eladó és dupla annyit kellene fizetnem mint amit kapnék érte. A következő e-mail-ben már nem csak az FBI-t de az Interpolt is említették és hogy zárolják a számlámat meg mindent.
Már tudom, hogy nem tehetnék meg de akkor nem gondolkoztam. Ez jó lecke volt egy életre!
Ezt csak azért írtam le hogy ne járjon így senki és tanuljon az esetemből.
Hát a válaszok mindent elmondnak.
4 évvel ezelőtti kérdés, és időről-időre egyre több károsult. Tőlem menyasszonyi ruhát akart venni, az első SMS-ét március 11-én küldte angolul. Azóta kaptam még négyet Google fordítós magyarsággal. Már az elsőnél tudtam, hogy kamu, szerencsére pont előtte 1 héttel olvastam ezekről az átverésekről, amik egyébként már átfogóan érintenek több országot. Regényeket lehetne írni róluk, amit én itt hozzászólásban nem teszek meg, de itt van róluk jó pár infó:
Az előző válaszadó vagyok.
Összegyűjtöttem pár adatot.
Ezekkel az e-mail címekkel vigyázzatok:
giovanni30303@gmail.com
mrs.berrysandra@gmail.com
kaalikoski101@gmail.com
Seaneury100@gmail.com
drosslerjana@outlook.com
ja.minerr@gmail.com
milminben@gmail.com
markjanet1@hotmail.com
david_william100@hotmail.com
david_william1030@hotmail.com
Karls Tony (mint aláírás SMS-nél)
Carick John/ John Carick nevek,
carickjohn@gmail.com
johncarick@hotmail.com
johncarick2@gmail.com
zoltanams@gmail.com (hozzá tartozó név/aláírás: Adams Zoltán)
Kapásból ennyi, ha majd lesz új, igyekszem megosztani azt is. Sajnos úgy néz ki virágzik ez a fajta scammer átverés, mert lassan 7 éve, hogy jelentenek hasonló eseteket az interneten.
Az előző válaszoló vagyok.
Még egy pár újabb cím aminek NE DŐLJETEK BE!
A kérdésben leírt módszerrel továbbra is próbálják átverni a hirdetőket:
akimolumide@outlook.com
peterssonp3030@gmai.com
Robert Gibson/Gibson Robert (mint aláírás)
mrgiovannitoni@gmail.com
drosslerjana2@gmail.com
Ééés akkor még néhány csaló(valszeg ugyanaz, csak más neveken):
seaneury12@outlook.com
Benjamin Milner név
lawermary11@gmail.com
lawyermary11@gmail.com
David William név.
Emellett a korábban leírtakat is használja (igen sűrűn).
A PayPal visszaigazolás pedig mostanában az
online@paymentverification.org
e-mail címről jön, gyakran egymás után 3, minden a spam mappába.
Sziasztok!
Engem múlt héten kerestek meg. Hasonló szitu...lovetthenry2007-ről.
Jófogáson hirdettem, angol szöveg, PayPal...sabala-sabala. :-(
Üzletet nem kötöttem vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!