Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni ha hamis...

Ladybughu kérdése:

Mit tudok tenni ha hamis PayPal Átverés áldozata lettem? Segítség!

Figyelt kérdés
’Sikeresen’ belefutottam egy kamu vásárlóba. Persze bele is buktam. Egy telefont akartam eladni, és kaptam egy angol nyelven írt emailt, hogy megvan-e még a készülék, és mennyibe kerül. Elkezdtünk levelezni, majd megállapodtunk egy összegben. Azt mondta, hogy Nigériába szeretné a készüléket egy munkatársának. Paypallal fizet. Küldtem is neki felkérést, de mivel ez lett volna az első ilyen eladásom nem tudtam, hogy mi a menete. Nagyon segítőkész volt. Elküldte az email címet amire az adatokat kellett elküldenem. Minden teljesen hitelesnek tűnt. Fel is adtam a terméket (nem kis összegért), kaptam is választ a „paypaltól”, hogy 24-72 óra míg megérkezik az összeg a számlámra. Viszont a vásárlótól kaptam egy másik email, miszerint 500 Dollárt kel utalnom egy általa megadott számlára, mert valami kavar volt a tranzakció során, és többet vettek le tőle, és amíg ezt nem utalom nem kapom meg a nekem járó összeget- Na ekkor kezdett gyanús lenni a dolog. írtam egy új levelet az utólag kiderült hamis „paypal” email címre, ami persze azóta már nem működik. Tehát se pénz, se telefon. Mit tudok tenni ilyen esetben? Kihez tudok fordulni, hogy ne maradjon ennyiben a dolog? Mert ha már velem megtörtént, mást meg kéne védeni az efféle átverésektől. köszönöm!

2012. szept. 28. 22:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok dél afrikába. A telefonom hirdetem. Még nem küldtem el és nem is fogom. A hamis paypal cím az véletlenül nem ez volt? <tracking_code@india.com>
2015. máj. 23. 19:53
 12/24 anonim ***** válasza:

Engem éppen most akartak behúzni egy ilyen ügyletbe. Szerencsére időben észbekaptunk, de erősködik a fickó, hogy csináljak egy PayPal account-ot. Bútorokat adok el és nem is érdekli, hogy személyesen megnézze...

Erről a címről ír: david_william1030@hotmail.com

2015. aug. 15. 04:22
 13/24 KrisztinaMárta válasza:

Én is hasonlóképpen jártam. A jófogáson hirdettem könyvet és egy angol nyelvű csaj írta, hogy megvenné! Megjegyzem a könyvek magyarul vannak.Kérdeztem, hogy nem baj, hogy magyarul vannak a könyvek? Azt írta nem baj! Itt kellett volna kapcsoljak. Megadtam a paypal adataimat és írta, hogy a paypal $500 többet utalt a szállítás költségeire amit vissza kell utaljak Western Union-on keresztül. Én közben meggondoltam magam és írtam a mint kiderült kamu paypal e-mail-re, hogy nem fizetem ki és utalják vissza a csajnak amit nekem utalt. Erre jött a válasz, hogy az FBI nyomozást indít ha 12 órán belül nem fizetem be. Írtam, hogy minek fizessem ki mikor én vagyok az eladó és dupla annyit kellene fizetnem mint amit kapnék érte. A következő e-mail-ben már nem csak az FBI-t de az Interpolt is említették és hogy zárolják a számlámat meg mindent.

Már tudom, hogy nem tehetnék meg de akkor nem gondolkoztam. Ez jó lecke volt egy életre!

Ezt csak azért írtam le hogy ne járjon így senki és tanuljon az esetemből.

2016. márc. 16. 22:31
 14/24 anonim válasza:

Hát a válaszok mindent elmondnak.

4 évvel ezelőtti kérdés, és időről-időre egyre több károsult. Tőlem menyasszonyi ruhát akart venni, az első SMS-ét március 11-én küldte angolul. Azóta kaptam még négyet Google fordítós magyarsággal. Már az elsőnél tudtam, hogy kamu, szerencsére pont előtte 1 héttel olvastam ezekről az átverésekről, amik egyébként már átfogóan érintenek több országot. Regényeket lehetne írni róluk, amit én itt hozzászólásban nem teszek meg, de itt van róluk jó pár infó:

[link]

[link]

[link]

2016. máj. 13. 12:25
 15/24 anonim válasza:

Az előző válaszadó vagyok.

Összegyűjtöttem pár adatot.

Ezekkel az e-mail címekkel vigyázzatok:

giovanni30303@gmail.com

mrs.berrysandra@gmail.com

kaalikoski101@gmail.com

Seaneury100@gmail.com

drosslerjana@outlook.com

ja.minerr@gmail.com

milminben@gmail.com

markjanet1@hotmail.com

david_william100@hotmail.com

david_william1030@hotmail.com

Karls Tony (mint aláírás SMS-nél)

Carick John/ John Carick nevek,

carickjohn@gmail.com

johncarick@hotmail.com

johncarick2@gmail.com

zoltanams@gmail.com (hozzá tartozó név/aláírás: Adams Zoltán)

Kapásból ennyi, ha majd lesz új, igyekszem megosztani azt is. Sajnos úgy néz ki virágzik ez a fajta scammer átverés, mert lassan 7 éve, hogy jelentenek hasonló eseteket az interneten.

2016. máj. 13. 12:46
 16/24 anonim válasza:

Az előző válaszoló vagyok.

Még egy pár újabb cím aminek NE DŐLJETEK BE!

A kérdésben leírt módszerrel továbbra is próbálják átverni a hirdetőket:

akimolumide@outlook.com

peterssonp3030@gmai.com

Robert Gibson/Gibson Robert (mint aláírás)

mrgiovannitoni@gmail.com

drosslerjana2@gmail.com

2016. máj. 22. 12:41
 17/24 anonim válasza:

Ééés akkor még néhány csaló(valszeg ugyanaz, csak más neveken):

seaneury12@outlook.com

Benjamin Milner név

lawermary11@gmail.com

lawyermary11@gmail.com

David William név.

Emellett a korábban leírtakat is használja (igen sűrűn).

2016. máj. 24. 16:32
 18/24 anonim válasza:
Továbbá javasolnám, hogy ha ilyen csalókkal leveleztek Ctromail-en keresztül írjatok, mert ott visszakereshető az IP cím. Bár sajnos ez is gyakran elég pontatlan, de egy próbát megér.
2016. máj. 31. 19:48
 19/24 anonim válasza:

A PayPal visszaigazolás pedig mostanában az

online@paymentverification.org

e-mail címről jön, gyakran egymás után 3, minden a spam mappába.

2016. jún. 8. 17:04
 20/24 Mariann.Sz válasza:

Sziasztok!

Engem múlt héten kerestek meg. Hasonló szitu...lovetthenry2007-ről.

Jófogáson hirdettem, angol szöveg, PayPal...sabala-sabala. :-(

Üzletet nem kötöttem vele...

2017. nov. 14. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!