Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Foglalkoztatást helyettesítő...

Foglalkoztatást helyettesítő támogatásról lenne pár kérdésem. Segítenél?

Figyelt kérdés
Új a szociális ügyintézőnk, és így nem tudott válaszolni a kérdésemre, ezért itt kérdeznék. Na most, a napokban lett meg a feltétele (364 nap együttműködés)a támogatásnak, viszont lenne lehetőségem elmenni részmunkaidőben ( heti 17 órában) dolgozni. Az lenne a kérdés, ha egyedül élek, jelenleg 0 Ft jövedelmem van, akkor jár-e a támogatás részmunkaidő mellet?
2012. szept. 28. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Ez attól függ, hogy mennyi lesz a fizetésed. Van ugyanis egy összeghatár, mégpedig a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 90 százaléka, amit nem haladhat meg a jövedelmed. Ha ezt meghaladja, akkor nem jár.
2012. szept. 28. 16:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Ó köszönöm szépen! A fizetésről még nem beszéltünk, nem baj addig míg az kiderül mennyi lesz addig elindíttatom a támogatás kérvényezését. Aztán majd kiderül hogy s mint lesz.Még egyszer köszönöm!
2012. szept. 28. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:

A jövedelemhatár az egy főre jutó jövedelemnél számít.

Ha neked van munkaviszonyod, akkor nem leszel regisztrált álláskereső, és foglalkoztatást helyettesítő támogatást sem kaphatsz.

Ha most megigényled, akkor megkapod (mivel nincs munkaviszonyod)

De amint elhelyezkedsz (teljesen mindegy, hogy részmunkaidőben, vagy sem; eléri-e a jövedelmed a nyugdíjminimum 90%-át, vagy sem) be kell jelentened, hogy munkaviszonyt létesítettél és megszüntetik a támogatást.

(szociális törvény)

2012. szept. 28. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:

"ÉS jövedelme, illetve családjában az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 90 %-át II) AKI KÉRELME BENYÚJTÁSÁT MEGELŐZŐ KÉT ÉVBEN AZ ÁLLAMI FOGLALKOZTATÁSI SZERVVEL LEGALÁBB EGY ÉV IDŐTARTAMIG EGYÜTTMŰKÖDÖTT" - ezt írják a támogatásnál a jogosultság feltételénél.

Én ezt olvastam és a jövedelme a kérelmezőre vonatkozik, ebből gondoltam én azt, hogy akkor is lehet kérni ilyen támogatást, ha valakinek van jövedelme, csak kevés.

Azért nem részleteztem, hogy az 1 főre jutó, mert a kérdező írta, hogy egyedül él.

De legjobb, ha a Polgármesteri Hivatalban megkérdezed, ahol élsz és ott pontosan meg tudják mondani.

Első válaszoló voltam amúgy.

2012. szept. 29. 16:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha tovább olvasod a törvényt, benne van, hogy:

"feltéve, hogy saját maga és családjának megélhetése más módon nem biztosított, és keresőtevékenységet - ide nem értve a közfoglalkoztatást, az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény szerint létesített munkaviszony keretében végzett, valamint a háztartási munkát - nem folytat."

A részmunkaidős foglalkoztatásnál pedig keresőtevékenységet folytat, ezért nem kaphat foglalkoztatást helyettesítő támogatást.

De a nevéből is adódik: FOGLALKOZTATÁST HELYETTESÍTŐ Támogatás. Azaz akit nem foglalkoztatnak (nincs munkaviszonya) az kaphat (ha az egyéb feltételeknek is megfelel)

Most ugyan, amíg nincs munkahelye, megigényelheti, és meg is kapja, de amint munkaviszonyt létesít, be kell jelentenie az önkormányzathoz, és megszüntetik az FHT folyósítását.

2012. szept. 29. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!