Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kaphat munkanélküli segélyt...

Kaphat munkanélküli segélyt pályakezdő fiatal?

Figyelt kérdés
Édesanyámtól úgy hallottam, hogy nem csak az kaphat munkanélküli segélyt, aki már valamennyit dolgozott és azután jelentkezik (erre az egészre), hanem az is aki még csak pályakezdő. Ha létezik nyilván kevesebb mint az eredeti összeg amit az olyanok kapnak akik dolgoztak már. Én arra lennék kíváncsi mennyi ez az összeg és tényleg létezik-e ilyen segély.
2009. júl. 30. 16:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Régen kapott, de most már jó ideje nem.

Csak az kap munkanélküli ellátást, akinek 4 éven belül 365 bedolgozott napja van (álláskeresési járadékot), vagy legalább 200 bedolgozott napja van (álláskeresési segélyt)

De ha nem találsz munkát, érdemes jelentkezned a munkaügyi központban és regisztráltatnod magad. Találhatsz olyan átképzést, ami megfelel neked, támogatást kaphat rád a munkáltatód, ha vállalkozni akarsz, kaphatsz hozzá támogatást (www.afsz.hu-n nézz szét)

Egy idő után a TBt is magadnak kell rendezned, hogy jogosult legyél az egészségbiztosítási szolgáltatásokra (attó függ, hogy mikortól, hogy eddig milyen jogviszonyod volt. Ha van érvényes diákigazolványod, akkor okt.31-ig)

2009. júl. 30. 16:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy rokonom 25 éves és még sehol nem dolgozott. Érettségizett és utána nem tanult, ha jól tudom.

Az önkormányzat havi 30 ezret fizet neki csak úgy. Elmentek és mondták, hogy nehéz elhelyezkedni meg minden, ezért segélyt kapott. Vagy nem tudom mi ez?

A rokonaim fel vannak háborodva ez miatt.

Simán elmehetne dolgozni, de minek ha az otthon létet is fizetik?

2009. júl. 30. 17:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, bár konkrétan csak az elsőt tudtam hasznosítani :)
2009. júl. 31. 12:02
 4/4 anonim ***** válasza:
73%
Igen kaphat, de csak úgy ha legalább már egy éve be van jelentve munkanélküliként. Ez 100% biztos, mert nekem is így van. Ez a támogatás jelenleg 28500 Ft és valami "aktív korú álláskereső segély" néven fut. De benne van a pakliban, hogy menni kell érte köz-munkázni is.
2009. aug. 1. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!