Ti szoktatok önéletrajz küldésénél visszajelzést kérni? Érdemes beállítani?
Lehet, hogy nálam is ez a gond...
Csomó cégnek küldtem önéletrajzot, válasz 0. :-)
Egyébként ki tudja kerülni a mail-t fogadó.
Nyugodtan kérj visszajelzést. Azt tapasztalom mostanában, nemhogy elutasító levelet nem küldenek, de még meg sem "nyitják" a pályázatot.
Ilyenkor "brahiból" rájuk telefonálok, hogy milyen volt a pályázat. Erre közlik, hogy jó volt. Ezútán azt szoktam mondani: OK ,akkor egyálatalán miért nem olvasták el egyszer sem??? :)
"Nekem bizalmatlanságot tükröz, ha valakitől ilyen levelet kapok. Én nem állítanám be."
Miért jobb ha a pályázot hülyének nézik? Akkor ennyi erővel a házat sem kell bezárni mert az is bizalmatlanságot türőz a többiek felé.
"Miért jobb ha a pályázot hülyének nézik? Akkor ennyi erővel a házat sem kell bezárni mert az is bizalmatlanságot türőz a többiek felé."
Itt nem potenciális tolvajjal állsz szemben, hanem leendő munkaadóddal. Árnyalatnyi különbség azért van. Megkérdezem: ha postán kellene elküldeni a pályázati anyagot, tértivevénnyel küldenéd? Nem hiszem, hogy sikered lenne. Bennem bizalmatlanságot tükröz, másban lehet, hogy nem. Bár itt ül velem szemben a toborzási munkatárs, és gúnyos arckifejezéssel konstatálja, ha valaki olvasási visszaigazolást kér. Lehet, hogy benne van a hiba, de az eredmény attól még ugyanaz. Bár a nem válaszolások oka legtöbbször az, hogy a pályázati anyag legtöbbször köszönő viszonyban sincs a pályázati kiírással. A századik semmitérő pályázat után felmegy a pumpa a HR-esben, és olvadatlanul törli az olvasási visszaigazolást kérő pályázók leveleit.
Persze mindenki azt csinál amit akar, ha ennyire fontos tudni, hogy elolvasták-e, akkor állítsátok be, ezt mindenki maga dönti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!