Menyit keres egy geologus?
Munkanélküli szakma
4 éve végeztem el az Eltét, mint geológus, csupa 4-5 jegyekkel, és hiába jelentkeztem a PHD képzésre, nem vettek fel, mert itt is "pofára megy a dolog", vagyis azt veszik fel, aki a tanároknak is szimpatikus, meg ugye vagy 100an jelentkeznek 1 doktori helyre....
Állást nem találtam, így most nem a szakmában dolgozom, apukám cégénél mint gondnok, mert máshová nem vettek fel, mondván, nincs szakmai végzettségem. Szép kis karrier!
Az állam bácsi meg nem finanszíroz még 1 szakot, így több százezer ft lenne félévente, hogy valami "normális" szakmát tanuljak, de a 30-on túl már nem sok kedvem van mindent elölről kezdeni, megint nekivágni egy 5 éves egyetemi képzésnek....és nem tudhatom, valaha megtérül-e majd az a rengeteg pénz és energia, amit erre költenék? Lehet jobb lenne végre a saját lakásomra spórolni, mert az még nincs...
Ha fiatal lennék, a műszaki egyetemre mennék, jó tanács, felejtsd el a geológiát! Ehhez egy olyan országba kell születni, ahol van is rá kereslet! Az USA-ba vagy Kanadába, de nem Mao-on....persze lehet azt mondani, hogy menj ki külföldre, de ehhez (is)igen sok pénz kellene, meg hát angolul se beszélek túl jól, a kiejtésemmel van gond, amit szóvá is tettek(ez van aki későn kezd el angolt tanulni,de az én korosztályomnál ez így ment).
A másik, az idő múlásával, ha nem dolgozol a szakmában, ez egy "emlékké" kezd halványulni, ami nem jó, mert szerintem a motivációs erő is csökken, vagyis egyre kevesebbet gondolsz majd rá. Amit megtanultál az 5 év alatt, az a tudás is kopni kezd, szerencsére ezt én még nem érzem, de 10 év múlva biztos megérezném...
Azt, hogy mennyit is keres egy geológus,nem biztos, hogy valaha is megérem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!