Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A munkaügyi központ és a...

A munkaügyi központ és a tanfolyamot tartó intézmény miért közöl valótlan tényeket?

Figyelt kérdés

A szerkezetlakatos tanfolyamra szerettem volna jelentkezni, a képzési támogatásra harminc-egynéhány ezer forintot ígértek.

így nem mertem vállalni a tanfolyamot...

Lehet, hogy csak nem voltam elég bátor... :-)

Most olvastam a profession.hu-n, hogy ez nem is 30, hanem 60ezer forint.

[link]

A tájékoztatón meg egész végig ezt hajtogatták:"hát ennyi kevés pénzért hogy meri vállalni?!"

Jelenleg a teljes bevételünk: a lányom után a 12EFT családi pótlék, meg szeptember 5.-én lejárt a tb-m.

Ez így nem volt tisztességes, szerettem volna ezt a szakmát megtanulni.

Egyenesebb lett volna, ha azt mondják: 20 éveseket akarunk tanítani meg 60 éveseket.

Ilyenkor mit lehet tenni?

Előre is köszönöm!

2012. szept. 8. 19:43
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

nem értem miért csak 30 at mondanak

a törvényben a támogatás összegének a minimálbért írják

sokan írták már hogy valaki csak 40-et 50-et kapott

lehet összefügg azzal hogy mennyien jelentkeznek

én is akarok menni tanfolyamra de itt még semmi konkrét indulási időpontot nem tudnak, de remélem nem 30ezret fognak adni itt is

2012. szept. 8. 22:24
 2/4 anonim ***** válasza:

"a törvényben a támogatás összegének a minimálbért írják"

Már jó ideje nem ez van a törvényben. A jelenleg hatályos állapot szerint:

"(6)75 A keresetpótló juttatás összege nem lehet alacsonyabb a megállapításakor hatályos közfoglalkoztatási bér 60 százalékánál, és nem haladhatja meg a megállapításakor hatályos közfoglalkoztatási bér összegét."

[link]

A közfoglalkoztatási bér pedig idén bruttó 57000 forint.

Tehát maximum bruttó 57000, minimum bruttó 34200 forint adható havonta.

Ebből még vonnak nyugdíjjárulékot (10%) és SzJA előleget (alapesetben 16%-ot), így a maximum nettó kifizetés már csak 42180 forint.

A környékünkön sehol nem adják a maximumot egyik tanfolyamra sem.

Nem tudom kérdező, hogy abban a térségben jelentkeztél-e a tanfolyamra.

A linket cikkben benne van, hogy Zalában van ez a program.

Még ott sem biztos, hogy mindegyik munkaügyiben elérhető (sőt, biztos, hogy nem)

Másrészt halmozottan hátrányos helyzetűnek kell lenni a 60ezres támogatáshoz.

A munkaügyinél különböző feltételek szerint halmozottan hátrányos helyzetű valaki.

Te tartósan munkanélküli voltál a jelentkezéskor? (ez mindenképp az egyik feltétel, ezen kívül van több is, de ennek mindenképp meg kell felelni)

Egyedül neveled a gyereked (írtad, hogy csak 1 gyereked van, tehát a több gyerekes opció is kiesik)?

Az is lehet, hogy amelyik képzésre jelentkeztél, az nem ebben a programban szerepel.

Azt, hogy mit tehetsz, attól függ, hogy a fentebb leírtak (ez a program, halmozottan hátrányos helyzetű munkanélküli) fennálltak-e, vagy sem.

2012. szept. 9. 08:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Kimerítettem a munkanélküli járadékot, semmilyen bevételem nincs, ezek szerint mégsem lennék hátrányos helyzetű?
2012. szept. 9. 14:09
 4/4 anonim ***** válasza:

A jelentkezéskor:

- kaptál még álláskeresési ellátást?

- mennyi ideje voltál regisztrált álláskereső?

- mi a legmagasabb iskolai végzettséged?

- van szakképzettséged?

- ha van szakképzettséged, akkor mi? (elavult szakma, vagy sem)

- van házastársad/élettársad?

- ha van, akkor ő regisztrált álláskereső?

- ha egyedül neveled a gyereked, kapsz gyerektartást?

- ha kapsz gyerektartást, mennyi az összege? (nem mindegy az egy főre jutó jövedelemnél)

2012. szept. 9. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!