Hogy alltok a valsaggal? Mert az en csaladom mar nem tud mit kitalalni, hogy tulveszeljuk.
Te 13 évesen nem sokat tudsz tenni... :[
Legfeljebb annyiban tudod segíteni a szüleidet, hogy :
- nem fokozod a gondjaikat, te a magad dolgait (tanulást) végezd hibátlanul, ne kelljen még ezen is idegeskedniük...
- próbálj te is spórolni a magad módján (ne kérj felesleges hülyeségekre pénzt, most ne kérj extra ruhákat, cipőket, vigyázz a holmijaidra, edd meg az ételeket, ne kelljen miattad kidobálni semmit)...
- idén ne rágd a szüleid fülét a nyaralás miatt, inkább magadtól javasold, hogy elmész a nagyihoz...
- nézz körül a házban, te mivel spórolhatnál? (olcsóbb tusfürdő, lekapcsolt lámpák, nem folyatod hiába a vízet, stb.)
Szüleid biztosan megoldják majd valahogy, legrosszabb esetben egy másik (kisebb) házba kell költöznötök, próbáld mindennek keresni az előnyét (pl. az új ház közelebb van a barátnődhöz és a sulihoz, vagy szebb szobád lett, stb.)...
Igen, a válságot mindannyian érezzük, hónapról hónapra drágábbak a megélhetéshez szükséges termékek, ennivaló, többet kell a számlákra befizetnünk, a fizetések meg maradtak (jó esetben!) a tavalyi szinten...
Sokaknak megszűnt a munkahelyük, nekik még az a kevés fizetés sincs ezután!
De valahogy mindig van, kiokoskodunk mindig valami kiutat, ne aggódj! A te szüleid is ezen vannak, majd meglátod. :]
Beszéld meg a szüleiddel, hogy nagyon aggódsz, nyugtassanak meg, hogy nincs olyan végzetesen nagy baj otthon...
Hidd el,hogy nagyobb a baj mint gondolnad.Anyumnak mar faj mindene,folyton idegeskedik.Volt mar,hogy ejjel bementem a szobamba leterdepeltem a szoba kozepere es ugy imadkoztam hogy legyen mar valami mert megbolondul az egesz csalad.En ugy sporolok ahogy csak tudok ha egyedul vagyok itthon mindent kihuzok hogy csak a gep van bekapcsolva addig se fogyasztom az aramot.Mert nekunk szokasunk hogy elmegyunk itthonrol vagy barmi folyton be vagy kapcsolva a teve,meg a villany is,na most en arrol gondoskodok hogy ezek ki legyenek kapcsolva.
Nem is tudom mikor kertem uj cuccot.Nekunk nagyon jol ment,kaptam eleget.Nem varom el,hogy most nekem uj ruhakat vegyenek.Van bajuk eleg.
Jo tanulo vagyok,most vakacioba meg segitek amit tudok.
De mar kikeszul az egesz csalad biztos:(
Varom tovabbi valaszaitok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!