Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi álláskeresési járadék...

Mennyi álláskeresési járadék jár nekem az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés
Sokfélét olvastam és kicsit összezavart. Az átlag fizetésem 124 ezer nettó, de felmondani kényszerülök. Tavaly év elején még dolgoztam diákmunkában, ahol jóval kevesebbet kerestem. Ez utóbbit beszámítják, vagy csak a 8 órás főállásomat? Ott meg is lesz nem sokára a 365 napom, akkor a bérem 60%-át kapom meg három hónapig, amíg új állást keresek? Köszönöm a segítséget előre is.
2012. szept. 5. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:
58%

1 év jövedelemátlagát veszik figyelembe. És nem 60%-ot vesznek, mert van egy maximum, nekem 500e Ft nettó volt a fizum és akkor is csak 72e Ft-ot kaptam álláskeresési segélyként. Jó is lett volna, ha a 60%-át kapom. :-)))

Ha te mondasz föl,akkor viszont pár hónapig semmit se kapsz.

2012. szept. 5. 12:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Ó, értem...igen, azt tudom, hogy maximalizálva van az összeg. De hogy, hogy nem kapok hónapokig semmit? Mennyi idő után lehet az álláskeresésit igényelni?
2012. szept. 5. 12:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó 4 naptári negyedévi fizetést veszik figyelembe, de csak azt, amiből vontak munkaerőpiaci járulékot.

A járadék összege ennek a 60%-a, de maximum a minimálbér.

A járadékos napok számításánál is csak ezeket veszik figyelembe.

Az, hogy hány napig kapod, attól függ, hogy a megelőző 3 évben hány jogosító napod volt (munkaviszonyos napod) minden 10 nap után kapsz 1 járadékos napot. Ha csak 1 éve dolgozol, akkor csak 36-37 napig kapod a járadékot.

Az álláskeresésit a munkaviszonyod megszűnését követő munkanap igényelheted.

Régebben volt, hogy ha a munkavállaló mondott fel, akkor 90 napig nem kaphatott ellátást, csak regisztrálták. Idén ez már nincs benne a törvényben, akkor is jár az ellátás (ha az egyéb feltételeknek is megfelelsz), ha te mondasz fel.

2012. szept. 5. 13:22
 4/4 anonim válasza:
73%
Azt nem tudjátok, hogy egy év esetén az a 36-37 nap hogyan van? mármint az egy hónapot jelent, azaz 1x kapom meg? mert én most 36 napra kaptam meg..és nem értem..
2012. okt. 10. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!