Mennyi ideje vagy munkanélkülin?
18 hónapja nincsen bejelentet állásom, de a nyári időszakban volt feketén munkám, és sikeresen elvégeztem három szakmát is.
Sajna vidéken élek, nem nagyon van meló.
Budapesten meg nem tudnám egyedül fizetni az albérletet, így ez egy ördögi kör.
Néha félek, hogy mások semmit tevőnek néznek, mert ez annak tűnhet
Soha nem gondoltam, hogy manapság ennyire nehéz bejelentet álláshoz jutni, de a fél város lakossága hasonlóakkal küzd mint én, és ez elég elszomorító.
Nehéz időszak ez, de túl kell élni. Természetesen nekem is megfordul sok gondolat a fejemben és van, hogy már nekem sincs kedvem felébredni, mert minek. Egyébként nagyon szégyellem, hogy munka nélküli vagyok, egyre jobban az, az érzésem, hogy lenéznek miatta. Egy biztos, az önbecsülésnek nem tesz jót, főleg, ha előtte szépen és jól élt az ember.
Szintén elvégeztem egy támogatott tanfolyamot, és kapom a munkanélküli segélyt. Nyáron volt lehetőségem fekete alkalmi munkára. Rengeteg önéletrajzot adtam be, és személyesen is felkerestem több céget.
Ennek ellenére, sem az ismerőseim, sem a volt kollégák révén, se önerőmből nem kaptam állást a mai napig. Mostanra annyira belefáradtam, hogy már alig próbálkozom, mert már nem is hiszek abban, hogy lehet ismét munkám, jó fizetésem…stb.
Spórolt pénzem, arra nincsen, hogy elköltözzem pld Budapestre, és negyven évesen már nem mozdul annyira könnyen az ember. Nehéz lenne itt hagyni ezt a csendes, nyugodt környéket. A bejárással még nem lenne gondom, de több mint 200km-re lakom a fővárostól.
Aggályaim is vannak, ha fel is költöznék, tudnák-e ott annyit keresni, hogy kifizessek egy albérletet. Ennyiből irigylem a mai fiatalokat, egyetemistákat, akik mennek és bele vágnak, ez az én generációmból hiányzik. És talán negyven évesen már nem a lakótársazás az ideális, ami húszon évesen még jó buli, ahogy ők mondják.
Én is úgy érzem, mint az előző hozzászóló. Engem is több, mint két éve szívat a munkanélküliség. 1 technikusi, 2 diploma, aztán semmi. Diplomával már nem is keresek munkát.
Így aztán barátnőm sincs, szégyellek odamenni így egy nőhöz.30 elmúltam, nem látok kiutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!