Ha ebayről rendelek pl hongkongból milyen pluszköltségek vannak, vám, adó ilyenek? Kisebb csomagnál ami belefér borítékba is annál is van vám meg ilyenek?
Nem a csomag mérete, hanem az értéke számít..
Ha beleesik a vámolandóságba (talán 50 dollár), akkor jön rá az ÁFA és a VÁM.
De kisebb méretű csomagnál (pufi boríték) szinte biztos hogy nem.
A DHL meg az EMS szereti vámba beadni, posta nem...
mikor nézted utoljára?
mert nekem pár éve is vmi 20 dolcsi volt, ajándék meg 45 dolcsi értékhatár és a postát is beleszámolják!
és úgy tudom most is vhogy így dolgoznak vamos honlapon könnyen megtalálod google-lel
ez vonatkozik az eun kívülre
akkor náluk 1,4x kell szorozni az árat akörül jön ki hogy mennyibe fáj ha lesarcolnak: termék ára meg postaköltség összege szorozva a vámmal ca 6% és ez szorozva az áfával ami most mennyi is 25 vagy 27%?
nah mindegy tehát szopatás az egész, én abba is hagytam...
amúgy sajnos már jobban ellenőriznek mert Viki kiadta a NAV-nak hogy több mint 1 milliárddal kell megnövelniük az ezévi bevételüket szóval a kis csomagok is kinyitásra kerülnek manapság...:S legalábbis ez a tapasztalat, ismerősnek rengeteg cucca állt náluk...
és hatósági eljárás indult ellenük, mert túl sok cucc akadt fent a vámon...
ez az ország élhetetlen már, minden kisarcolnak az emberből...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!