Illeték! Egy kis segítség kellene?
Figyelt kérdés
6m Ft értékben vettünk a párommal eg családi házat, fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok. Szeptemberben jönnek ki az Adó és vám hivataltól. Mennyi illetékre számítsunk?2012. aug. 22. 10:35
1/1 Pötyös Panni válasza:
Ha még nem vagytok 35 évesek és ez az első házatok akkor kaptok 40 ezer ft kedvezményt.De ezt kérni kell mert maguktól nem fogják felajánlani.Nekem például kiküldték pofátlanul a teljes összeget de bementem és közöltem hogy vonják le belőle a kedvezményt mert jár.Rögtön nyomtattak másik csekket...Lehet kérni 12 havi kamatmentes részletfizetést is.Ha jól számoltam akkor 160 ezer ft illetékre számíthattok és ebből jön le a 40 ezer ha 35 év alattiak vagytok és első tulajdon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!