Az új albérletemet euróban kell fizetni. Mégis hogyan?
Sziasztok! Amit ki akarok venni lakást, ott egy osztrák tulajdonos van, akinek euróban kell majd fizetni a bérleti díjat! Ez 79.000Ft , de a szerződés tartalmazza hogy maximum 300HUF/EUR árfolyamig, ha e felé megy az árfolyam akkor 300HUF/EUR-nak megfelelő összeget kell utalni!
Hogy működik ez? minden hónapban bemegyek a change-be és váltok 79.000Ft-nyi eurót? Vagy hogy kell ezt?
Az írjon kérem aki csinált már hasonlót!
KÖszi
Ebben vele kell megállapodnod, és mindenképpen foglaljátok bele a szerződésbe. Pl. határozzátok meg, hogy mondjuk a fizetés napján számított MNB kamatláb szerint megállapított összeget adsz neki euróban (ez jó, mert mindig vissza lehet keresni adott napra, ha esetleg vitás kérdésetek lenne) – ez készpénznél a legjobb, de banki átutalásnál is lehet alkalmazni.
Illetve azt is mondhatjátok, hogy a te számlavezető bankodnál az adott dátumkor aktuális árfolyamon számolt eurót küldesz át. De ha mondjuk neki külföldi számlája van, megmondhatod, hogy az aktuális hónap 5. napján kell fizetned, akkor te 79e forintot utalsz át, teljesítés meg legyen majd EUR-ban.
Bár a legegyszerűbb az lenne, ha EUR-ban állapodnátok meg, pl. mindig 285 EUR-t fizetsz.
Minden féle képen utalással fog történni a fizetés, még a szerződést nem láttam, ma este olvasom át és egyezünk meg részletekről!
Várom a további hasznos tanácsokat, és ezt a kettőt pedig köszönöm! Hasznos volt már ez is !
Megkaptam a szerződés másolatát, hogy olvasgassam...a bérleti díj résznél ez áll:
"7. Szerződő Felek megállapodnak, hogy Bérlő a bérlet időtartama alatt havi ________ forint, azaz ___________ forint bérleti díjat fizet. A bérleti díj összege évente – a tárgyév január 01. napjától kezdődően – az EUROSTAT által Magyarország vonatkozásában a megelőző évre vonatkozóan hivatalosan közzétett HICP fogyasztói index százalékos mértékével emelkedik annak közzététele időpontjától visszamenően. Az index csökkenése a bérleti díj mértékében negatív változást nem okozhat. "
Valaki tud ennek értelmezésében segíteni?
Ebben arról nincs szó, hogy euróban kellene fizetni.
A bérleti díj az inflációval fog emelkedni.
Oké akkor nem csak én értelmeztem így!...
Na rákérdezek majd ma este náluk hogy mi az anyám van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!