Kötött már valaki üzletet egy Micheal Fred nevű illetővel, aki az Egyesült Királyságbeli Southall -Middlesex-ben él?
Hali,
Szinte biztos, hogy csaló! Tőlem, az ellopott motoromat akarja mindenáron megvenni, pedig több levélben részletesen kifejtettem, hogy nem hirdetem a motort hanem keresem! Erre a linkre jelentkezett vevőként:
erre ezt a levelezést folytattuk:
Zsolt Hoffmann
9:13 (6 órája)
címzett: fred.mic556
Hi,
You are not friend a google? You need help from google translator! The motorcycle was stolen, and it was stolen section!
Thx,
Zsolt
micheal fred 12:48 (3 órája)
Hello Glad to have your responce. am intresting in buying how long u have own...
Zsolt Hoffmann 13:30 (2 órája)
Hi, You do not understand me! The motorcycle was stolen from me! I no longer ...
Zsolt Hoffmann 13:39 (2 órája)
Max. :1500 euro to buy back! :( Can you help me with this?
Zsolt Hoffmann 13:48 (2 órája)
sorry, for my bad english! ;) Not my strong enough:)!
Zsolt Hoffmann 13:53 (2 órája)
One question: you live in UK Southall -Middlesex?
micheal fred
15:40 (22 perce)
címzett: saját magam
angol
magyar Üzenet lefordítása
Kikapcsolás a következő nyelvhez: angol
Hi,
I am very interested in purchasing this from you. At present I am currently out of town due to the work I do, I am based in Calais and work as an engineer on ships. Now what I propose to you is this; Due to the fact that I am so far away right now I will gladly transfer you the amount via PayPal plus any excess transfer charges, what I would then also do is arrange for a private courier company to pick up from
your address once you have received the payment into yourPaypal account. The reason I choose paypal is that it is a reliable and secure way of making a payment online so works out better for both parties.
fred mic
103 Navigator Drive,
Southall -Middlesex, UB2 4UU,
United Kingdom
England
Date of Birth:
11-01-1960
So kindly get back to me with your PayPal details like this below
Full Name:
PayPal Email:
Phone Number:
As soon as i receive this details from you, i will proceed with the
payment immediately and after the payment as been completed the
shipping company will come immediately for the pick up..
Thanks
---
Miután ennyire erőlködött, kerestem rá a nevére és ezt a topikot dobta a gugli.
Nagyon kíváncsi lennék téged mivel hülyít.
A választ előre is köszi,
Üdv,
Zsolt
Helló!
Fix,hogy a paypallal akar valamit molyolni,mert azt erőltette nálam is! Röviden annyi,hogy erre a hirdetésre jelentkezett: [link]
Kérdezte meg van-e még és mennyi az aktuális ára,én válaszoltam,visszaírt,hogy megfelel az ajánlat,adjam meg a paypal felhasználónevem,a teljes nevem+a telszámom,már utalja is a pénzt,aztán ha +kaptam írjam meg emailben a pontos címem,és küld valami szállító ügynökséget akik kiviszik neki a vasat+velük el tudok intézni minden papírt...Kicsit gyanús volt,hogy csak így pikk-pakk el akar intézni mindent,semmi kérdés,semmi alku,stb. ráadásul kint fillérekért kapna ilyen kocsit,nem értettem hogy érné meg ez neki...Hülye azért nem vagyok,nem adom ki csak úgy az adataimat,azt válaszoltam,hogy nem szeretném paypalon keresztül intézni a dolgot,inkább oldjuk meg kp-ban,ha tényleg ennyire akarja a gépet eljön a szállítókkal és leszámolja a pénzt a tenyerembe.Erre az volt a válasza,hogy ne aggódjak,nem lesz semmi gond,csak adjam meg a felhasználónevem a teljes nevem meg a telszámom. Erre már nem is válaszoltam...eltelt egy hét és kezdte +int:hello do u still have this advert for sale
...
Erre annyit írtam,hogy külföldieknek nem eladó.
Mi volt a válasz!? Szóról-szóra ugyanaz ami az első levelezésünkkor is: Hello Glad to have your responce. am intresting in buying how long u have
owned it and what is your actual price for it can u send me some picture.
Szóval hagytam az egészet...
Egyébként még a legelején rágugliztam az email címére is,több külföldi oldalon is találtam autóhirdetéseknél egy ismerős kérdést tőle: hello do u still have this advert for sale...
Hát ennyi...akit megkeres,szerintem ne is foglalkozzon vele,nincs értelme!
Awaiting to read from u soon,
best regard
Idő közben megtalált egy másik angol is,szerintem hasonló céllal:
feladó: Barr Smith Brown barrsmith.brown33@gmail.com
tárgy:
interested
--
Hello Seller
How are you today and your family over there ? Well i will like to let
you know that i saw your ad for sale at www.expressz.hu that you want
to sell your car so do let me have your final price and present
condition and more photos.I will await your email soon today.
Sziasztok.
Engem is megtalált,elsőnek a duen-en ugyanúgy Paypal fizetéssel.Később a racing-bazar-on.Az elsőt e-mailben írta a másodikra sms-t kaptam.Ez után volt érdekes mert kaptam egy üzenetet pár órával később.
Feladó:+447797801008
FRAUD WARNING!Sms car offer from
haziri89@live.com/fred.mic556@gmail.com/stefanjack35@gmail.com is a scam to steal ur money! Report to Police!
És ami érdekes ugyan azzal a hirdetéssel,csak az egyik e-mail a másik sms.
Tőlem most épp kutya vásárlás ürügyén próbálkozik, most kaptam a levelet. :)
De vesszek meg, szerintem simán magyar az ürge, mert ahogy itt olvasom, nem egy magyar hirdetési portálon próbálkozott már be. Nem hiszem hogy külföldiek ennyire vágnák a hazai hirdetési portálokat. Az hogy valamit a paypallal próbál ügyeskedni afelől szemernyi kétségem.
Sziasztok!
Igaz már régi hozzászólások vannak,de látom vannak még átverhető emberek. Nos minden féle hirdetési oldalra beférkőznek ezek a élősködő csaló szomáliai négerek és webfordítóval próbálnak kommunikálni...Kérik a hirdetett terméket és ha elküldöd,akkor soha nem látod a pénzedet..De sok dolgot kitalálnak,hogy kicsalják a terméket vagy pénzt megható történetekkel..Sajnos a hatóság nem cselekszik,még Angliában sem...
Itt egy csaló címe:DOVEN MORGAN
103. Navigator Drive,
Southall-Middlesex, UB2 4UU,
Egyesült Királyság
Anglia
Nagyon nagy százalékban nem vásárolnak külföldiek magyar oldalakról, és ha jön furcsa érdeklődő,majdnem biztos,hogy csaló....Sajnos ezek iskolázatlan,semmirekellő,link és munkanélküli csalók,akikből csak egyre több lesz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!