Megbízási szerződéssel végzett munkát be kell jelenteni a munkaügyin, ha regisztrált munkanélküli vagyok?
Figyelt kérdés
Regisztrált munkanélküli vagyok, juttatások nélkül. Első munka lehetőségként megbízási szerződéssel fognak alkalmazni. Ezt be kell jelenteni a munkaügyin, megszűnik a regisztrációm? Mert, hogy ez nem számít munka viszonynak, legalábbis úgy tudom.2012. aug. 6. 12:53
2/4 anonim válasza:
Ha nem kapsz a munkaügytől ellátást, akkor nem kell!
3/4 anonim válasza:
Ahogy az első mondta, mert ugyan nem munkaviszony, de kereső tevékenység.
"Álláskereső az a személy, aki munkaviszonyban nem áll és az egyszerűsített foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony kivételével egyéb keresőtevékenységet sem folytat, oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat, öregségi nyugdíjra nem jogosult, valamint rehabilitációs járadékban, rehabilitációs ellátásban nem részesül, munkát akar és tud vállalni, a mielőbbi elhelyezkedés érdekében a munkaügyi kirendeltségen nyilvántartásba veteti magát és a kirendeltséggel együttműködik."
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. aug. 8. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!