Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánnyugdíjpénztárban vagyok...

Magánnyugdíjpénztárban vagyok 2003 óta, de jópár éve külföldön élek és dolgozom. Mit tehetek az ott felgyűlt pénzemmel?

Figyelt kérdés
Most kaptam a számlaértesítőt, nincs rajta sok, kb ha 1 évet dolgoztam itthon, a hozamnál meg -10ezer ft van, nem igazán értem miért? A számla záróegyenlege 65ezer ft, most ez a pénz elveszik? Hisz nem akarok másikba átlépni, nincs rá szükségem. (Allianznál vagyok)
2009. júl. 19. 10:29
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
A hozamnál azért van mínusz, mert a tavalyi év óriási bukás volt a magánnyugdíj pénztáraknál. Ha nem nyilatkoztál arról, hogy milyen befektetési portfoliót választasz, akkor a pénzed vitték a tőzsdére. Innen már ismered a történetet, igaz? A pénzed nem veszik el, majd megkapod ha nyugdíjas leszel. Előbb nincs rá lehetőség. Mindenesetre a nyugdíjadra gondolj, tegyél félre magadnak egy üzleti biztosítónál. Nagyon szép életjáradékot lehet összehozni aránylag kevés pénzből -a hosszú táv miatt.
2009. júl. 20. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!