Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 300. 000Ft lett a gázszámlánk,...

300. 000Ft lett a gázszámlánk, kérhetek segítséget a helyi családsegítőnél?

Figyelt kérdés
szociálisan rászorulók vagyunk 3 gyerekkel
2012. aug. 3. 11:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem lett valami elszámolva?

Nekem nemrég jött ki egy horribilis vízszámla, a részletezőt megnézve derült ki, hogy valahogyan nem sikerült a rendszerüknek felfogni, hogy mérőóra csere volt, ezért négy órát (régiek és újak) számláztak ki.

2012. aug. 3. 11:53
 12/23 anonim ***** válasza:
54%
Remélem egész télen rövidnadrágba járkáltatok otthon, úgy be lett fűtve, és most kifizettetitek valami alapítvánnyal. Milyen szánalmas felfogás már."Tekerjed még fentebb anya, majd valaki kifizeti helyettünk.."
2012. aug. 3. 12:02
 13/23 anonim ***** válasza:
62%

A családsegítőbe menj! Ott van olyan néven futó program, hogy adósságrendező! Csak bizonyos feltételeknek meg kell felelnetek (pl. az egy főre eső azt hiszem nem mehet 30 ezer alá), és akkor az önkormányzat átvállal valamennyit belőle, valamennyit pedig nektek kell önerőből kifizetni (ott is lehet részletfizut kérni).

Legalábbis egy megyei jogú városban lakok, itt így megy. (a szoc. irodában dolgozok, onnan tudom)

2012. aug. 3. 12:03
 14/23 anonim ***** válasza:
79%
Egy próbát megér a családsegítő és az önkormányzat is. De tényleg kicsit spórolni kellene,vagy nem fizettétek év közben a részszámlákat sem!?
2012. aug. 3. 12:04
 15/23 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező!

Ezen az oldalon egész télen az volt a "beszédtéma", hogy milyen fűtési rendszerrel, hogyan lehet legolcsóbban megoldani, elérni azt, hogy a család ne is fagyoskodjon, de a számla összege se emelkedjen az egekig.

De ha számolunk, hogy fűtési szezon kb. 6 hónap. Az egyszobás lakásban a legnagyobb hidegben is a havi gázszámla (20-22 fokra felfűtve) 22-24 ezer Ft. Akkor a kétszobásra vegyünk 50 ezer Ft-ot, 6 hónapon keresztül így kijön a 300.000.- Ft számla. De ugye lejön a havi rész-számla, ezért végszámlaként már a 300-nak csak töredéke jöhetne ki.

Vagy valóban, amit egyik hozzászóló írt, hogy nem figyeltetek a hőfokra, nem fizettétek a havi számlákat, de akkor "most van gáz!!!"

2012. aug. 3. 12:12
 16/23 anonim ***** válasza:
79%

a lényeget nem írtátok hogy meg kéne nézetni valakivel a konvektort mert lehet úgy mint a miénk rosszul műkszik és csak zabálja a gázt de nincs meleg.

mondjuk én ezt 1hét után észrevettem.

2012. aug. 3. 12:13
 17/23 anonim ***** válasza:
79%

13. vagyok.

nálunk akkor lett hasonló a gáz számla,mikor nővérem 8-ason nyomatta a konvektort minden nap,mert nem volt kedve felöltözni. DE MI MEGKÉRTÜK RÉSZLETRE,MI BA.ZTUK EL,NEM FIZETTETTÜK KI MÁSOK PÉNZÉN CSAKMERT ANYU EGYEDÜL NEVEL MINKET.

2012. aug. 3. 12:20
 18/23 anonim ***** válasza:
84%

Amit évek óta követek:

A reggeli kávézás után megnézem az órát, felírom az óraállást, tehát látom hogy az előző 24 óra alatt mennyi fogyott!

Nagyon szépen nyomon követhető, ha pl. olyasmit főztem, aminek több óra is kellett (köröm, pacal), vendéglátás vagy valami miatt többet fűtöttem, tehát azt is tudtam előre, hogy a hónap végén kb. mennyi lesz a fogyasztásom. Megjegyzem, én ráálltam a havi diktálásra, és minden hóban a ténylegesen fogyasztottat fizetem. Így nincs több százezres "meglepim".

2012. aug. 3. 12:25
 19/23 anonim ***** válasza:
74%
Olyan nem lesz, h valaki majd az egészet kifizeti helyettetek. Most kinyögitek ezt a pénzt, jövő télen meg 6x meggondolod, h fentebb csavarod-e a fűtést vagy inkább felveszel egy pulcsit.
2012. aug. 3. 12:32
 20/23 anonim ***** válasza:
89%
Próbát megér, de ez akkora összeg, hogy ennyiben nem tudnak segíteni. Főleg, hogy kaptok lakásfenntartási támogatást. Meny kérdezősködj, talán segítenek.
2012. aug. 3. 12:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!