Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pályakezdőnek, aki nem talál...

Pályakezdőnek, aki nem talál munkát, jár munkanélküli segély?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy 3 hónap jár. A lányom most passziváltat a főiskolán és nem talál munkát, folytatni nem tudja a tanulmányait, mert családi okok miatt nem tudjuk támogatni ebben a tanévben.

Mi tegyünk?

2009. júl. 18. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem fog kapni munkanélküli segélyt, de mást se.
2009. júl. 18. 19:22
 2/8 anonim ***** válasza:
64%

Álláskereső az a személy, aki munkaviszonyban nem áll és egyéb keresőtevékenységet sem folytat, munkát akar és tud vállalni, a mielőbbi elhelyezkedés érdekében a munkaügyi kirendeltségen nyilvántartásba veteti magát és a kirendeltséggel együttműködik.

Álláskeresési járadékra az jogosult, aki az álláskeresővé válását megelőző négy éven belül legalább 365 nap munkaviszonnyal rendelkezik.

Pályakezdőket regisztrálnak a munkaügyi központok, de se járadék, se segély nem jár nekik.

Azt javaslom, hogy készítse el az fényképes önéletrajzát pdf-ben és töltse fel állásajánló honlapokra, pl. profession, cv, jobline stb. És minden olyan állást pályázzon meg, aminek az elnyerésére csak a leghalványabb reménye is lehet. Ezen kívül, érdemes még összeírni cégek nevét, címét, és hirdetés nélkül is elküldeni az önéletrajzot és a motivációs levelet, hátha éppen kapóra jön a jelentkezése (sosem lehet tudni). Addig is amíg normális állást talál, célszerű akár pénztárosi vagy gyorséttermi állást vállalni és mellette folytatni a keresést. A tanulmányok folytatásához lehet igényelni diákhitelt, ha szükséges, a tandíj ebből kifizethető és a heti 3x-i vagy hétvégi gyorséttermi v. hipermarket pénztárosi állásból jön annyi bevétel, hogy az már kisegítse a családot. A diákhitelt csak akkor kell elkezdeni törleszteni, amikor megvan a diploma utáni első állás. Szóval bátorság és fel a fejjel.

2009. júl. 18. 19:48
 3/8 A kérdező kommentje:

A diákhitelt nem csak akkor kell elkezdeni törleszteni, amikor munkát talál valaki, hanem a tanulmányok befejezése után minden esetben.

Az ismeretségi körünkben van egy lány, aki kapott 3 hónapig valami pénzt. Szakmát végzett, gyakorlaton is volt, lehet azzal függ össze.

Azért gondoltam, hogy a lányomnak is járna.

2009. júl. 18. 20:00
 4/8 anonim ***** válasza:

A diákhitellel kapcsolatban, az igaz, hogy csak az első munkába álláskor kell elkezdeni törleszteni, de ha pl. júniusban vége az iskolának és csak mondjuk októberben talál munkát, addig megy rá a kamat! Csak jól hangzik, hogy "nem kell addig fizetni, amíg nincs munkád", de nem teszik hozzá, hogy a kamat meg halmozódik rá addig!Iskola után rögtön el kell kezdeni a törlesztést, mert így is húzós visszafizetni sokaknak! Tudom miről beszélek, 4 évig nyögtem az 1 tanévre felvett diákhitelt (és csak a minimálisan igénybevehető összeget igényeltem!).

Szóval mivel pályakezdő, semmilyen támogatás nem jár, esetleg akkor, ha bejeletkezik a munkaügyi központba és el nem megy valamilyen tanfolyamra.Ekkor adnak valamennyi összeget, de nem sokat (MK-tól függ).

2009. júl. 19. 09:57
 5/8 anonim ***** válasza:
09:57 - Diákhitellel csak részben van igazad. Lehet, hogy elvileg úgy van, de gyakorlatilag mikor a mi évfolyamunkban akiknek megvolt az utolsó tantárgyi vizsgájuk, nekik akkor küldtek értesítőt a diákhitel központból, és még munkájuk se volt, hogy kezdjék el visszafizetni, mert már nincs hallgatói jogviszonyuk, és még a szakdolgozatuk se volt leadva, államvizsga sehol. Ez tapasztalat sajnos.
2009. júl. 19. 12:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem tudom, hol laktok, van kirendeltség külön pályakezdő diplomás munkanélkülieknek, a te lányod esetében ezt kell keresni, ez Pesten az Andrássy úton van, máshol nem tudom.
2009. júl. 19. 12:26
 7/8 A kérdező kommentje:

Az én lányom nem pályakezdő diplomás!!!

Nem tudta befejezni az iskoláját, mert nincs miből.

Azért nem akarjuk a diákhitelt!

Azért megpróbáljuk, hátha jár valami?

2009. júl. 19. 13:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Én tavaly végeztem fősulin és azóta még nem találtam munkát, beregisztráltam munkaügyi központba, ott közölték, hogy ilyen esetben semmi anyagi támogatást nem tudnak nyújtani. Igazából annyi 'támogatást' kapok az önkormányzattól, hogy nem kell a tb miatt (a nem létező jövedelmemből) havi 5000 ft körül fizetni. A munkaügyiben tanfolyamokra lehet jelentkezni, ha regisztrál, (nyelvvizsga, ecdl, okj-s szakmák)plusz 'segítenek' az álláskeresésben, másra nem nagyon lehet számítani.
2012. márc. 5. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!