Mit szólsz hozzá, hogy 65 évesen fogsz nyugdíjba menni?
Semmit. Mire megérem a 65 évet (ha egyáltalán megérem) akkor lehet hogy már felviszik 72 évre.
De ez sem számít,hiszen nem lesz miből fizetni a nyugdíjakat. Ha nincs fiatal generáció akkor nincs ahonnan körforgás szerűen jöjjön a nyugdíj.. Így én erre nem építek. Lassan 3 éve minden hónapban egy bizonyos összeget egy angol banknál helyezek el..Jó lesz majd nyugdíjas évekre.
Ha a jelenlegi helyzet marad, akkor egyáltalán nem lesz nyugdíj addigra, ezt mindenki látja, aki nyitott szemmel jár, és tud egy kicsit előre gondolkozni.
Ugyebár amit tőled most levonnak nyugdíjjárulékként, azt most elköltik a mostani nyuggerek nyugdíjára. Szóval nem teszik félre neked, a te nyugdíjadat majd az akkori aktív dolgozóknak kell kitermelni.
Namost ugye láthatod, hogy a magyar kiscsajok 80%-a nem akar se házasodni, se gyereket (vagy majd 35 év után esetleg, egyet), mert ő nem olyan fajta, és neki ne mondja meg az állam, hogy mikor szüljön.
Akik szülnek, akár több gyereket is, azok meg jellemzően cigányok, akik nem dolgoztak soha, csak a segííííjkéért teszik, és valószínűleg a gyerekeik se fognak, hanem mennek a segííííjkéért. A segííííjke meg, ahogy a nyugdíj is, azoknak az adójából megy, akik dolgoznak.
Vénemberek szokták hangoztatni, hogy "hádde én ledolgoztam 50 évet, nekem ez jár!"
Erre mondták öregapáink, hogy "járni jár, csak éppen nem jut!"
Ja, és ezt persze lehet ideig-óráig kitologatni a nyugdíjkorhatár emelésével (hogy hátha meghal addigra, mikorra nyugdíjat kellene neki fizetni), de ezekkel a folyamatokkal végül ez is összeomlik, totálisan. Akkor majd nem lesz se nyugdíj, se családi pótlék, se segíííjke, mindenki ott döglik meg, ahol akar. Na, akkor jön majd az éhséglázadás, meg a polgárháború.
Jelenleg ennek a fázisnak a kezdetét figyelheted meg nálunk, lásd nyugdíjkorhatár emelése, rokkantnyuggerek ellátásainak elvétele, magánnyugdíj államosítása, és a többi.
Ha nem lesz egy diktatúra, amelyik rákényszeríti az embereket, hogy dolgozzanak és fizessenek adót (mint a szockóban a KMK), akkor hamarosan nem lesz itt semmi, mindenki ott döglik meg, ahol akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!