Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Családi pótlékot igényelhetek...

Családi pótlékot igényelhetek újból, iskolalátogatási igazolással?

Figyelt kérdés

Most küldött a MÁK egy papírt, hogy a lányom után már nem küldik a cs. p. -ot.Most érettségizett.Márciusban töltötte a 19 et. Pesten tanul tovább 2 éves nappali fotóssuliban.Tehát nem egyetemen,vagy fősulin.

Mi a teendőm ezek után? Meddig kaphatom a cs.p. -ot,és mikortól? Köszi.

2012. júl. 27. 06:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha közoktatásban fog továbbtanulni, akkor kérheted újból a családit.

A nagy alakú iskolalátogatásit kell beküldeni a MÁKhoz az igénylőlappal.

Annak a tanévnek a végéig kaphatod a csp-t, amelyikben betölti a 20. életévét (közoktatásban)

2012. júl. 27. 07:26
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor most az augusztus havi kimarad,és szeptembertől fogják ismét küldeni?

2012. júl. 27. 08:40
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Én felsőfokú pénzügyi képzésre megyek, úgyhogy van fogalmam ezekről a dolgokról. Nekünk is most jött a levél. Én már csináltam ilyet, ugyanis tavaly megszüntették a folyósítást, mert betöltöttem a 18-at. A neten fent vannak az igénylési papírok, azokat ki kell tölteni, kell kérni 1 iskolalátogatásit, ezután beadod az illetékes MÁK hivatalba. És ha a hónap elején adtad be akkor a következő hónapban már utalják, ha a hónap végén akkor 2 hónap múlva utalják. Jah és az igénylési papíron van 1 rész, hogy mikortól kéred folyósítani, oda van írva, hogy visszamenőleg 3 hónapra lehet kérni, ez azt jelenti, hogy ha kimaradt 1-3 hónap folyósítás akkor azt az első utalásnál rendezik. Nekünk például tavaly mikor megújítottuk, akkor 2 hónap maradt ki és így elsőre 36 ezret kaptunk.
2012. júl. 27. 15:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. júl. 27. 19:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Iskolalátogatásit leghamarabb szeptemberben lehet kérni, gondolom...
2012. júl. 27. 19:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha már beiratkozott, akkor már lehet kérni.
2012. júl. 27. 20:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen? Az jó!:)
2012. júl. 28. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!