Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha cipőt szeretnék postán...

Ha cipőt szeretnék postán feladni, fizetnem kell a csomagolásért? Mennyit?

Figyelt kérdés
Vagy hogy kell ezt elképzelni? Még sose csináltam ilyesmit. Vaterán adtam el egy cipőt, utánvéttel szeretném elküldeni a vevőnek. Én így ugye megkapom a cipő árát ott helyben a postán, és nem kell fizetnem a postaköltséget, de a csomagolás menete hogy megy? Van cipősdobozom, de nyilván még azt is be kell csomagolni. Az mennyibe kerül?
2012. júl. 16. 15:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Ajjajjjjajjjjajjjjj!

Előbb nézz utána az utánvételnek, mert nagy meglepetések fognak érni. Te feladod a cipőt a postán, kifizeted a feladási díjat is, a vevő megkapja, a postásnak kifizeti a cipő árát és a postaköltséget, majd ez jó néhány nap múlva megérkezik hozzád.

Be kell csomagolni a cipősdobozt is, mégpedig úgy, hogy a csomagolás sérülése nélkül ne lehessen kinyitni a csomagot és meg kell címezned, mintha egy boríték lenne. Emellett még a postán is kitöltöd a papírt. A posta nem fog neked előre semmit kifizetni, ezt felejtsd el.

2012. júl. 16. 15:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Gondolom a vevő előre elutalta a postaköltséget is,ugye?

Utánvéttel akarod küldeni,most nézem.

Akkor a vevő még nem is fizetett a cipőért se?Vagy most miben állapodtatok meg?

Vaterán általában mindenki-így én is- előre utalás után postázik,tehát a vevő előre átutalja a termék árát és a postaköltséget és amikor ez megérkezik a számlámra utána adom fel postán a csomagot,aminek 1115Ft a díja,amit ott helyben kell fizetni,de ezt a vevő már rendezte felém.

Ha utánvétről van szó,akkor a vevő semmit nem utal csak miután a csomag megérkezik hozzá,de ekkor sokkal többe kerül,főleg ha azt szeretnéd,hogy neked a postán semmit ne kelljen fizetni,erről a postán kaphatsz felvilágosítást.

A későbbiekre:lehetőleg mindig előreutalást kérj a Vaterán és társain,az utalandó összeg tartalmazza a termék árát és a postaköltséget is!

2012. júl. 16. 16:05
 3/4 A kérdező kommentje:
De honnan tudhatom, hogy mennyi lesz a postaköltség? Pestről Somogy megyébe szeretném küldeni.
2012. júl. 16. 16:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Az ország egész területén egységes a postai díj,utánvét esetén 1700-2400Ft között lehet a postaköltség,de mint írtam bemész a postára és ott pontosan megmondják.Becsomagolod a cipős dobozt ilyen papírboltban kapható egyszerű barna papírba,ragasztószalaggal rögzíted.A bal felső sarokba ráírod a neved és címed,a jobb oldalra ráírod a címzett/vevő nevét,pontos címét,ezzel kész vagy beballagsz a postára,ahol közlöd,hogy utánvétes csomagként szeretnéd feladni,ott kapsz egy utalványt amit kitöltesz értelem szerűen,ezután odaadod a csomagot,lemérik ráírják a súlyát ....stb.Majd megmondják a pontos összeget,ugyanis ez több tényezőtől függ:kérsz-e értéknyilvánítást (ne kérj!)stb.

Legyen nálad 3000Ft abból ki fog jönni.

2012. júl. 16. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!